Johanna Möllers anhöriga kräver högre skadestånd

avJohanna Rapp

Johanna Möllers mamma och syster överklagar nu tingsrättens dom.

De kräver högre skadestånd för det lidande de utsatts för.

”(Mamman) har med anledning av mordförsöket blivit kränkt på ett mycket allvarligt sätt”, står det i överklagan.

Arbogakvinnan Johanna Möller.

Den 21 augusti dömdes Johanna Möller och hennes tidigare pojkvän Mohammad Rajabi för mordet på Möllers pappa och mordförsöket på hennes mamma. Dessutom dömdes Johanna Möller för inblandning i mordet på sin make Aki Paasila.

Enligt tingsrätten ska Johanna Möller och Mohammad Rajabi utge skadestånd till Johanna Möllers mamma med 244 000 kronor – något hon nu överklagar. Hon krävde ett skadestånd på 354 000 kronor i tingsrätten, och det vill hon nu att hovrätten fastställer.

”(Mamman) har med anledning av mordförsöket blivit kränkt på ett mycket allvarligt sätt. Hon har därutöver tillfogats ett synnerligen omfattande, såväl fysiskt som psykiskt, lidande”, skriver mammans målsägandebiträde Susanna Cleve i överklagan.

”Omfattande psykiskt lidande”

Också systern kräver ett högre skadestånd. Enligt tingsrätten ska hennes livstidsdömda syster och hennes expojkvän utge skadestånd med 75 000 kronor – hon kräver 100 000 kronor.

”Bägge målsägandena har till följd av mordet på Göran åsamkats ett mycket omfattande psykiskt lidande”, står det i överklagan.

Både Johanna Möller och hennes expojkvän Mohammad Rajabi har överklagat sina domar.

ARTIKELN HANDLAR OM