Mourinho ger igen på Solskjaer: ”Bättre för honom”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:

FOTBOLL

Handsregeln upprör och José Mourinho ger igen på Ole Gunnar Solskjaer.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

José Mourinho vägrade prata detaljerat om handsregeln efter mötet med Newcastle som ledde till att Tottenham tappade en kassaskåpssäker seger på övertid.

Däremot hade Spurs-tränaren inga problem att rikta en känga åt kommande motståndaren Manchester United: ”För vissa klubbar, till och efter slutsignalen, kan viktiga saker fortfarande hända. Men jag visste att det var över för oss när slutsignalen ljöd”.

Mourinho syftar givetvis på Uniteds knappa seger mot Brighton då Bruno Fernandes rullade in en VAR-granskad straff till 3–2 efter att domaren hade blåst av matchen. United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer skämtade efteråt och menade att det ”var tur att José inte var här och mätte målen”. En pik till Mourinho som gjorde precis detta tidigare i veckan i samband med Europa League-kvalet.

Då kunde givetvis inte Spurs-tränaren låta bli att hinta om antalet straffar som United har fått med sig sedan starten av förra säsongen (15 st). På frågan om Mourinho mätte målen inför lördagens möte svarade han: ”Nej, för jag vet att målen är som de ska. Jag tror att Ole var så glad och överraskad i går att han bestämde sig för att skoja till det... Men jag förstår att för honom spelar inte storleken på målen någon roll. Det som är viktigt är storleken på straffområdet, att det är 18 yards (16,5 meter). Han hade aldrig accepterat 17 yards men hade nog gillat 22 yards. Det hade varit ännu bättre för honom”.

Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS CITAT

”Hela VAR-grejen och handsregeln är totalt trams. Kanske kan vi alla gå samman och sätta stopp för den. Det förstör hela sporten” – Steve Bruce efter att Newcastle räddade poäng mot Tottenham med hjälp av just handsregeln. Tränaren är långt ifrån ensam om att ha riktat skarp kritik mot bestämmelsen i helgen.

DAGENS STATS

37. Så många mål har Jamie Vardy gjort på 108 ligamatcher mot de så kallade ”Big Six” bestående av Arsenal (10), Man City (8), Liverpool (7), Chelsea (5), Man United (4) och Tottenham (3). Det är sammanlagt 34 procent.

Foto: Catherine Ivill / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SWAP

Man City är på väg att slutföra värvningen av Benfica-försvaren Ruben Dias som väntas landa på 64 miljoner pund, cirka 744 miljoner kronor. Samtidigt går mittbacken Nicolas Otamendi åt andra hållet för 13,7 miljoner pund. Benfica har redan släppt ett pressmeddelande och bekräftat övergången. Det är därmed endast detaljer i det personliga kontraktet som återstår.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.