”Monstrets” första nolla i SHL-återkomsten

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Han är en av årets största prestigevärvningar.

Mot HV71 visade LHC-målvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson varför när han höll nollan och fixade årets första seger.

– På det stora hela kändes det riktigt bra, säger han.

Jonas Gustavsson, 32, är tillbaka i SHL efter åtta säsonger i Nordamerika (179 NHL-matcher), men stjärnmålvakten fick ingen drömstart på säsongen. Han släppte in sju mål på de två inledande förlustmatcherna (två mot FBK och fem mot Växjö) och hade på dessa 87,27 i räddningsprocent.

– Egentligen är det väl förra matchens slutskede som var sådär. Färjestadsmatchen kändes ganska bra, men det klart att man inte vill släppa in fem mål, som det blev senast. Men det var några konstiga mål. Mål som kanske inte gör att man förändrar så mycket i sitt spel, utan man försöker bara skaka av sig det, säger Gustavsson.

I Linköpings segermatch mot HV71 visade ”Monstret” upp sig från sin bästa sida. LHC:s stjärnmålvakt höll nollan och räddade totalt 24 skott.

– Jag tyckte det kändes bra. Det finns alltid ett par ingripanden per match som man hade kunnat göra annorlunda, och det är väl samma sak i dag. Men på det stora hela kändes det riktigt bra, mycket på grund av spelarna där ute, säger Gustavsson efter 2-0-segern.

Hur upplever du att omställning till SHL har varit?

– Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Man hade hört att det skulle ha förändrats mycket, och jag tycker det är stor skillnad på hockeyn där borta och här. Jag tycker det kommer killar från alla ställen, hela tiden här. Det svåra är att läsa spelet och ligga steget för. Förhoppningsvis blir det bättre och bättre ju mer jag spelar, säger 32-åringen, som fick beröm av lagkamraterna efter sin nolla.

– Han gjorde en jättebra match. Stabil. Han gjorde sitt jobb och stoppade varje puck, säger backen Kristian Näkyvä.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!