Skyttekungen: ”De får fortsätta jaga oss”

Kabran om BP:s succé: ”Kan slå ut dem på många sätt”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Brommapojkarna fortsätter att rusa i väg i superettan-toppen.

Då skickar skyttekungen en hälsning till konkurrenterna.

– De får fortsätta jaga oss, säger Kevin Kabran, 23, efter 3–2 mot Gais.

Brommapojkarna rusar mot allsvenskan.

Laget, som huserade i högstaserien senast 2014, toppar superettan med elva poängs marginal och har bara förlorat en match hittills under säsongen.

På lördagen kom sjätte raka segern, 3–2 hemma mot Gais.

– Vi är riktigt starka på hemmaplan. Det är svårt att slå oss här, vi har stort självförtroende, säger skyttekungen Kevin Kabran, 23.

”Svårlästa”

Han tryckte själv in 1–0 i 24:e, fick se 15-årige lagkamraten (!) Jack Lahne debutera i superettan med elva minuter kvar och kunde till slut jubla med hemmapubliken efter BP:s åttonde raka seger på Grimsta IP.

– Vi gjorde en okej match, men slappnade av lite efter våra mål och slarvade. Men vi redde ut stormen, säger Kabran.

BP vann division 1 i fjol och har bara tappat poäng i två matcher (1–1 i premiären borta mot Dalkurd och 1–2 borta mot Falkenberg för en dryg månad sedan) så långt.

– Vi har gjort det väldigt bra. Vi kan slå ut motståndaren på många olika sätt, de har väldigt svårt att läsa oss, säger Kabran.

Hur mycket sneglar ni mot allsvenskan?

– Det låter klyschigt, men vi tar en match i taget. Det är bara fortsätta att jobba ännu hårdare så kommer vi plocka fler trepoängare.

Kan ni tappa det här?

– Jag vill inte jinxa... Men visst, de andra får fortsätta jaga oss, vi kommer fortsätta att ta trepoängare.

Målet mot Gais var Kevin Kabrans sjätte för säsongen. 23-åringen ligger trea i skytteligan, ett mål bakom lagkamraten Viktor Gyökeres och fyra bakom Trelleborgs Salif Camara Jönsson.

Jagas?

– Det har gått bra. Jag har utvecklats mycket i BP. Det är bara att fortsätta kämpa, säger Kabran.

Målskörden har väckt intresse för BP-duon.

Enligt Expressen är Östersund intresserat av anfallstalangerna.

– Kevin Kabran är en intressant spelartyp, vi är intresserade av honom som spelare, men det finns flera. Viktor Gyökeres kan vara intressant under sommaren också. Det är ingen hemlighet att vi följer honom, vi är förtjusta i honom som spelare, sa ordföranden Daniel Kindberg till tidningen häromdagen.

Kabran själv är fåordig.

– Jag har inte så stor koll på det, det är min agent (Blash Hosseini) i så fall. Jag fokuserar bara på BP och att göra det bra i superettan, säger 23-åringen, som har kontrakt med Stockholmsklubben över 2018.

”Intressant klubb”

Vad säger du om intresset?

– Det är alltid kul att bli uppmärksammad, det är ett kvitto på att man gjort något bra. Men jag fokuserar bara på BP just nu. Men Östersund är absolut en intressant klubb.

Har du varit i kontakt med dem?

– Nej.

Någon annan klubb?

– Nej, inte vad jag vet.

Vad vill du framöver med din fotboll?

– Man vill självklart komma så långt som möjligt, sen får vi se vart det leder. Drömmen är självklart att komma ut i Europa någon dag.

Publicerad: