Kändisarna minglar inför Polarpriset 2017

Av: Anders Hedberg, Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

I dag delades det prestigefyllda Polarpriset ut.

Årets pristagare Sting och Wayne Shorter var på plats i Konserthuset i Stockholm.

– Jag är djupt hedrad, sa Sting vid efter att ha mottagit priset ur kung Carl XVI Gustafs hand.

Det var späckat med kändisar och kungligheter när årets Polarpris delades ut i Konserthuset på torsdagseftermiddagen.

Från kungafamiljen deltog, förutom kungaparet själv, även kronprinsessan Victoria och prins Daniel, prins Carl-Philip och prinsessan Madeleine.

På den blåa mattan syntes bland andra Efva Attling, Janne Schaffer, Lena Endré, Rikard Wolff, Agneta Sjödin, Sofie Fahrman, Viktoria Tolstoy, Pekka Heino och Christer Lindarw.

Under prisutdelningen framträdde bland andra José Feliciano, som läste talet till Sting och även framförde en nyskriven hyllningslåt till pristagaren.

Därefter fick Sting ta emot priset ur kungens hand.

– Ända sedan jag var liten pojke har jag drömt om att hålla på med musik. Men inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att jag skulle få vara med om sådan här tillställning, sa Sting i sitt tacktal.

Efter prisceremonin tog sig gästerna så småningom till Grand hotel, där festligheterna fortsatte med banketten.

Sågade pristagaren

Den 7 februari i år avslöjades det att jazzmusikern Wayne Shorter och Sting får årets Polarpris.

– Sting har gjort fantastiska låtar, bara för det är han värd priset, kommenterade Alfons Karabuda, ordförande i Polar Music Prize Awards prisnämnd, beslutet.

Alla var dock inte lika upprymda. Nöjesbladets expert Markus Larsson sågade valet av Sting, och radade upp flera namn som borde få priset i stället.

– En av världens tråkigaste artister och ett av världens tråkigaste musikpris, de har väl gift sig med varandra. Listan över de artister som borde ha fått priset är ju längre än listan över de som verkar får det. Det finns Aretha Franklin, Little Richard, Jerry Lee Lewis, Carole King, Kate Bush, Madonna, Black Sabbath, Slayer, Public Enemy, Dr Dre, Rolling Stones ... vi kan fortsätta i all evighet, har Markus Larsson tidigare sagt.

Publicerad:

LÄS VIDARE