Superväggen är Robins segervapen i Eurovision

avJakob Meijer

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm
Robin Bengtsson.

Robin Bengtsson har kört sina första rep på Eurovision-scenen i Ukraina.

Och han lovar ett bättre nummer jämfört med det han gjorde i Melodifestivalen.

– Det blir jäkligt mycket fetare, säger han om den gigantiska superväggen på scen.

Nu är det igång. På söndagsförmiddagen äntrade Robin Bengtsson scenen i Kiev för första gången.

– Överlag kändes det skitbra, säger Robin Bengtsson om första repet.

Även om det var ett tag sedan han stod på de berömda rullbanden sitter numret redan nu. De svenska tittarna kommer känna igen sig, med undantag för några småjusteringar och nya kameravinklar.

Hyllar arenan

Arenan i Kiev, International Exhibition Centre är betydligt mindre än Friends arena. Men Robin Bengtsson ser mest fördelar med det.

– Den är lik arenan i Växjö. Jag tycker det är nice. Publiken kommer närmare. I Friends är allt så långt bort. Här blir det mer intimt, och scenen är jättestor.

På scenen finns även en gigantisk ledvägg, som Robin uppskattar är uppåt 70 meter bred. Och den tänker han utnyttja till fullo för att vinna.

– Scenen är snygg och vi kommer ha en ny film på ledskärmarna. Det blir jäkligt mycket fetare än Melodifestivalen. Det kommer blir hur snyggt som helst.

Nöjd med startnumret

Robin Bengtsson öppnar som bekant hela Eurovision när han går ut som etta i den första semifinalen. Sett till statistiken är det ett riktigt mardrömsnummer att gå ut som nummer ett, öppningsnumret har aldrig vunnit sedan semifinalerna infördes. Men Robin tror inte det kommer att påverka hans chanser.

– Jag har hört det där. Men jag tror inte det har så stor betydelse. Jag tror vårt bidrag passar showen väldigt bra. Vi börjar ju backstage, så det blir en cool inledning på allt. Och så blir det skönt att sedan bara kunna sätta sig i green room och bara njuta av showen.

Inte heller Sveriges delegationschef Mari Ryberger tror startordningen kommer få någon betydelse.

– När vi har ett sådant nummer som vi har så tror jag faktiskt det blir väldigt bra. Vi sätter igång med ett bra tempo som kommer passa väldig bra, säger hon.

Så du och Christer Björkman (som är tävlingsproducent för Eurovision) har inte bråkat om startordningen?

– Nej, faktiskt ingenting, säger Mari Ryberger och skrattar.

”Jag är sugen som fasen”

Under söndagen körde Robin Bengtsson numret tre gånger på Eurovision-cenen. Framöver väntar fler rep, men Robin skulle kunna köra tävlingen redan imorgon om han fick chansen.

– Jag är sugen som fasen på det här. Men det är ändå skönt att få repa igen. Nu har vi många chanser att finslipa numret.

Sverige öppnar den första semifinalen som hålls 9 maj i Kiev, Ukraina.