Galet Skånederby

avEmelie Fredriksson

Foto: Bildbyrån

Nollade efter tre matcher – och utspelade av Malmö senast.

Rögles galna 8–7-seger i förlängningen i Skånederby gladde hemmapubliken.

Niklas Wikegård tog däremot fram sågen.

– Jag skulle skämmas ögonen ur mig som ledare att spela en sådan spelare, säger experten i C More om Rögles nygamle stjärna Juhamatti Aaltonen.

Rögle har haft en blytung start på säsongen som man inledde med en 0–5-förlust borta mot Malmö för ett par veckor sedan. 

Redan i den fjärde omgången väntade ett nytt Skånederby, och det hittills nollade laget fick en drömstart.

Snabba mål

Craig Shira sköt 1–0 till hemmalaget efter knappt tre minuters spel och knappt 45 sekunder senare satte Edwin Hedberg 2–0.

När Bryan Lerg satte 3–0 efter drygt sju minuters spel visste glädjen i Ängelholm inga gränser. 

Malmö Redhawks lyckades reducera till 3–1 bara sekunder senare och det mönstret upprepade sig. 

Direkt efter Rögles 4-1 gjorde Malmö 4-2 och gästerna replikerade lika snabbt på 5-2, då 5-3 kom 24 sekunder senare. 

Målen fortsatte att forsa in åt båda håll. Rögle tappade 7–5 till 7–7 efter en stark Malmö-forcering, men vann till slut med 8–7 i förlängning efter ett hattrick av Edwin Hedberg.

– Säkert en rolig match att kolla på men tränarna är inte helt nöjda med försvarsspelet om jag känner de rätt, säger Hedberg i C More.

Laget släppte trots allt in sju mål och experten Niklas Wikegård toksågade deras finska stjärna Juhamatti Aaltonen, en stjärnspelare som spelat i Rögle förut (säsongen 2012/2013).

Sågar Aaltonen

– Redan då gjorde han en slät figur. Han är inte med någonstans på isen, Rögle har inte råd att ha en sådan här spelare. Han skickar väldigt dåliga signaler och gör inte jobbet.

– Jag tycker att det är extremt kontroversiellt av ”Masken” (Anders Carlsson, sportchef) att ta in Juhamatti Aaltonen i ett lag som håller på att etablera sig. Rögle har inte råd med det – inget lag har råd att ta in en sådan spelare. Jag skulle skämmas ögonen ur mig som ledare att spela en sådan spelare.

Wikegård tycker inte att 32-åringen förtjänar att spela vidare i laget.

– Eldebrink och ledarteamet måste se det. Men han kommer inte bli bättre av att bli bänkad, han kommer att bli tjurig och sätta sig en porsche och åka hem. Men det är skämskudde att spela den här typen av spelare i Rögle, så dåligt är det.

Aaltonen ville inte ge några kommentarer efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM