Mejla

Stefan Hedmark

Höstruskig ny trailer för ’Halloween kills’

Michael Myers plockar upp masken lagom till nästa år

Publicerad:

FILM

FILMTRAILER. Årets halloween sänks av pandemin. Monstren måste hålla socialt avstånd från oss.

Men Michael Myers har ett budskap: Det kommer fler halloween.

Ingenting är sig likt i år. Men vi lever på hoppet om en bättre liv efter pandemin. Och det är förstås smart att släppa en trailer för nästa kapitel i filmserien om mördaren Michael Myers, ”Halloween kills”, lagom till den höstruskiga högtiden.

”Halloween kills”.
Foto: Universal
”Halloween kills”.

Filmen spelades in för två år sedan och tanken var förstås att den skulle ha haft premiär nu i oktober. ”Halloween kills” följer i spåren efter den senaste nysatsningen som kom 2018, fick bra recensioner och blev en framgång på bio. Det är samma duo som ligger bakom uppföljaren: regissören David Gordon Green och skådespelaren Danny McBride, som även har arbetat med manuset.

Jamie Lee Curtis återvänder ännu en gång som Laurie Strode, liksom flera av skådespelarna från förra filmen. Dessutom ser vi den forna 80-talsstjärnan Anthony Michael Hall som en gammal bekanting för filmseriens trognaste fans: Tommy Doyle.

Han var en av ungarna som Laurie satt barnvakt för i den första filmen och som i vuxen ålder dök upp i flera ”Halloween”-uppföljare. I den sjätte filmen spelades han av en då okänd Paul Rudd.

Foto: Universal
Jamie Lee Curtis i ”Halloween kills”.

Det är en kort trailer, men det ser mörkt och intensivt ut. Framför allt lockar den med en framtid då vi obekymrat trallar iväg till bion utan att vara rädda för stora stygga virus.

Tanken är att en ny uppföljare kommer även 2022, med titeln ”Halloween ends”.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE