Volvon som är värd 170 miljoner kronor

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DUPONT REGISTRY

Volvo

Världens dyraste Volvo finns i USA.

Men det är ingen ny bil med diamanter i inredningen – det är en sliten Volvo V70 är till salu för hiskeliga 170 miljoner kronor.

Varför? Det finns en speciell anledning.

En sliten Volvo V70 är till salu i USA, och har ett bedömt värde på 170 miljoner kronor (20 miljoner dollar).

Hur kommer det sig? Låt oss förklara:

I slutet av 1970-talet så började den amerikanska delstaten New York erbjuda tjänsten att man kunde få skräddarsydda registreringsskyltar till sina bilar. En invånare i New York beställde en sådan skylt till sin bil med registreringsskylten: New York. Familjen har ägt registreringsskylten sedan dess.

Foto: DUPONT REGISTRY

De har kört runt med registreringsskylten på ett antal fordon under de senaste 40 åren. Nu säljs New York-registreringsskylten, tillsammans med den dyraste Volvon som finns på marknaden, via Dupont Registry. Familjen har begärt ett pris på 20 miljoner dollar. Registreringsskylten förs över till den nya ägaren, och den kan placeras på andra fordon. 

– I slutet av 1970-talet föreslog jag för min pappa att beställa registreringsskylten eftersom jag visste att den var speciell, jag insåg aldrig hur speciell den var, säger ägaren.

Enligt annonsen så är den en viktig del av New Yorks historia, och kopior säljs i souvenirbutiker i hela New York City. Det finns ett par saker som det bara finns ett enda exemplar av. Så frågan är man tycker att det är värt att lägga ned 170 miljoner kronor för att få ett unikt föremål, ja, kanske.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL