Raggar på fulla män – har stulit för 200 000

avEvalisa Wallin

Ett tjugotal män har lurats på kort och kod i samband med krogbesök. Nu hoppas polisen få hjälp att hitta kvinnan som raggar på berusade och sedan tömmer deras konton.

– Männen säger att de fått med sig en trevlig kvinna hem och att hon sen försvinner, säger Charlotte Steen vid Stockholmspolisens bedrägerisektion.

Från mars till och med juli i år har Stockholmspolisen fått in ett tjugotal anmälningar från män som blivit av med sina bankkort och pengar har försvunnit från deras konton. Det handlar om totalt drygt 200 000 kronor.

Gemensamt för offren är att de rört sig i krogmiljö i centrala Stockholm, varit berusade och träffat en attraktiv kvinna. Ibland har hon även varit i sällskap med ytterligare en kvinna och en man.

– De går på män som är jätteberusade, antingen får de med sig honom hem eller på en taxiresa, säger Charlotte Steen.

Rört sig kring Stureplan

Kvinnan och hennes medbrottslingar har varit som mest aktiva under juli månad. Polisen sammanställer fortfarande anmälningar och det kan vara fler brottsoffer som råkat ut för bedrägerierna än de cirka tjugo som man känner till hittills.

– Vi ligger lite back i vår hantering och kan inte säga att det fortsätter men vi tror att det gör det, säger Charlotte Steen.

Offren ska ska främst ha blivit uppraggade kring Stureplan men även i andra delar av centrala Stockholm.

Polisen hoppas på tips

Männen blir av med kort och kod, och inom några timmar görs uttag eller köp på kortet. Det är enligt polisen främst en kvinna som gör uttagen och som man hoppas få hjälp med att hitta genom att släppa övervakningsfilm från bankomater.

Enligt polisen talar kvinnan engelska med någon brytning och lite svenska. Hon ska till männen ha sagt att hon kommer från Grekland och nyligen flyttat till Sverige. Man tror också att det kan finnas ett mörkertal.

Den som har upplysningar om bedrägerierna uppmanas att ringa till polisen på nummer 11414.

ARTIKELN HANDLAR OM