Myhrer körde ur – med tre portar kvar

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

LEVI. André Myhrer var på väg mot ledning i slalompremiären. 

Då kom urkörningen med tre portar kvar. 

– Jag tror att jag åker lite för fort faktiskt, säger 34-åringen. 

Foto: TT

André Myhrer och Mattias Hargin hade pallkänning efter det första tajta slalomåket i Levi. Hargin, som låg tolva inför andra, gick i mål med grön skylt och när det var dags för Myhrer såg det ut att bli dubbelt svenskt i toppen för en stund. Men med tre portar kvar till mål körde Myhrer, som låg femma efter första, ur. 

– Fan, det är surt. Men det hade kunnat vara värre. Jag hade kunnat vara långt efter också.  Jag är ganska nöjd med åkningen i dag. Jag tycker att jag gör allt enligt plan utom sista krönet.  Jag har känt hela hösten att åkningen har funnits där. Jag är glad för Mattias skull, men lite besviken över min uråkning. 

Vad var det som hände? 

– Jag tror att jag åker lite för fort faktiskt. Jag tyckte inte att det var något problem över den där kanten i första och det såg lugnt ut, men jag fick en jävla bra fart ut mot flacken som jag missade lite i första åket och hann inte riktigt lägga om.

Ska fixa dubbel svenskt på pallen

Hargin fick dock kliva upp på pallen efter segraren Felix Neureuter och Henrik Kristoffersen

– Vi kan vara glad för Mattias som kommer på pallen, men det är synd att André missar. Det hade kanske räckt till seger, säger tränaren Heinz-Peter Platter.

Myhrer:

– Jättekul för Mattias. Han är verkligen värd det här efter att ha slitit hårt och ändrar lite grejer. Jag såg åket uppifrån och det såg jättefint ut. Det bådar gott. 

Hargin lovar nu fler blågula pallplatser den här säsongen. 

– Det han (Myhrer) visade i dag, han var mycket snabbare än vad jag var. Han har visat hela hösten att han är att där han avslutade i fjol. Det är motiverande att se och jag tror att vi kommer att han en rolig säsong tillsammans. Jag brukar bara säga att jag ska ta rygg på honom. Vi skojade för ett tag sedan och sa att vi måste fixa en dubbelpall snart igen så förhoppningsvis kan vi fixa det eller så tar vi det lagom till OS. 

OS – så ser arenorna ut med 100 dagar kvar 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM