Sång som berör med Good Harvest

Av: Håkan Steen

Publicerad:
Hanna Enlöf och Ylva Eriksson är Good Harvest.
Foto: Simon Hjortek
Hanna Enlöf och Ylva Eriksson är Good Harvest.

ALBUM Daladuon Good Harvest förfinar sitt uttryck på andra albumet.


Good Harvest
Dream of June
Playground


FOLKPOP Per Gessle upptäckte dem redan för fyra år sedan och såg till att Good Harvest fick göra sitt debutalbum på hans då nystartade skivbolag Space Station 12.

Det gick bra, och tack vare en fin cover på Joni Mitchells ”Woodstock” fick även americanakännare i Kanada och USA upp ögonen för Hanna Enlöf och Ylva Eriksson från Falun.

I fredags sjöng de Eagles i ”På spåret” och nu är de tillbaka på nytt bolag med sitt andra album. Enligt dem själva lite friare i tanke och form men jag hör snarare en förfining av det vackert plockande akustiska soundet och den delikata stämsången.

Det är alltjämt en mix av country och pop och med samma sorts jazziga luftighet som hon Mitchell eller kanske Rickie Lee Jones och ett drag av folk som sveper in från såväl 70-talets brittiska hedar som den svenska folkmusiktradition duon växte upp med.

Mest berör sången. Oavsett om texterna behandlar kärlekssorg, ångest eller civilisationskritik har Good Harvest röster man verkligen lyssnar och tror på.

Emellanåt känns det kanske väl snyggt och behagligt, jag kan sakna några fler riktigt skarpa refränger och sprickor där det riktigt drabbande mörkret får komma in.

För när de väl vågar sig dit är Good Harvest ofta rent lysande.
BÄSTA SPÅR: ”Stay”.


LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!


LÄS ÄLDRE SKIVRECENSIONER HÄR!


Följ Aftonbladet Musik på Facebook för full koll på allt inom musik


Publicerad:

LÄS VIDARE