Kris i Kungsbacka – har bara en spelare

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Kungsbacka efter avancemanget till Damallsvenskan 2018.

I fjol hade de för få poäng, i år är bristen en annan.

Kungsbacka DFF riskerar att behöva lägga ner hela föreningen av fullt logiska skäl.

De har bara en spelare.

Fjolårets allsvenska nykomling brakade rakt ut ur högstaserien igen. Kungsbacka skramlade ihop fem poäng på sina tjugotvå matcher och får 2020 ta ny sats i Elitettan.

Om de ens kommer till start.

Föreningen har fått elitlicensen beviljad till kommande säsong, men det betyder inte att de har ett slagkraftigt lag att mönstra.

Kallat till årsmöte

– Vi har en spelare kontrakterad till A-truppen (...) och hon finns på andra sidan Atlanten. Ingen av förra årets spelare har valt att förlänga med föreningen. Det betyder att vi måste gå utanför närområdet och i ganska stor del också utanför Sverige för att hitta en trupp med spelare, säger ordföranden Johan Johqvist till Fotbollskanalen.

Kungsbacka har nu kallat till extra årsmöte med en enda egentlig punkt på dagordningen: beslut om fortsättning av verksamheten som i dag alternativt utdragning av representationslaget alternativt upplösning av föreningen.

Efterlyser lösningar

Om en vecka avgörs om Kungsbacka DFF fortsatt ska existera. Pengar finns i nuläget, men de räcker inte till att avlöna 18 A-lagsspelare.

– Vi i styrelsen har uttömt alla möjligheter, tycker vi, för att vända det här. (...) Och är det någon som har en idé och kanske sitter med lösning är man välkommen, säger Johan Johqvist, till Fotobollskanalen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM