Bilföraren nära köra på ytterligare en familj

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Häktningsförhandlingen i Kalmar tingsrätt hålls i helgen. Arkivbild.
Foto: Mikael Fritzon/TT
Häktningsförhandlingen i Kalmar tingsrätt hålls i helgen. Arkivbild.

NYHETER

Den bilförare som körde ihjäl två cyklister på Öland i onsdags var strax dessförinnan nära att köra på även en annan familj. Det var en mamma med barnvagn och hennes två lite äldre barn som var en hårsmån från döden. Nu begärs mannen häktad.

I onsdags dödades en mamma och hennes son, då en bilist i 55-årsåldern körde på dem då de var ute och cyklade. Även pappan och ett annat barn i familjen skadades. Nu visar det sig att en annan familj också var i stor fara, strax innan den tragiska kraschen. Mannen, som sitter anhållen, misstänks nu för att ha utsatt även den familjen för allvarlig fara.

– Det var ytterligare en familj som var nära att bli påkörd, säger Kjell Janneson, kammaråklagare i Kalmar, som har hand om ärendet.

Det var en mamma med barnvagn och två lite äldre barn, ett i tonåren och ett strax under tonåren, som var ute och gick på vägen när mannen susade förbi i hög fart.

– De blev så klart chockade. Det var bara centimeter mellan dem och bilen.

Mannen är nu anhållen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande av annans död i två fall, grovt vållande av kroppsskada och framkallande av fara för annan i fem fall, berättar Kjell Janneson.

Mannen är dock inte misstänkt för rattfylleri, och huruvida mannen varit drograttfull är ännu inte klart.

– Vi vet inte det ännu. Prov har tagits och vi får svar i veckan.

Mannen begärs nu häktad, och häktningsförhandlingen kommer att hållas under söndagsförmiddagen. Rättegången mot mannen kommer dock antagligen att dröja.

– Min gissning är att det kommer att ta minst en månad innan den kan börja. Det är en massa tekniska undersökningar som ska göras, säger Kjell Janneson.

Publicerad:

LÄS VIDARE