AVSLÖJAR: Maktkamp skakar Leksand

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand skakas av en maktkamp.

Enligt Sportbladets uppgifter vill styrelsen ha kvar Ulf Samuelsson som tränare.

Medan general manager Thomas Johansson inte ser Samuelsson som någon framtida lösning och vill gå en annan väg.

Leksands återkomst till SHL blev även den här gången en turbulent historia. Trots en hel del tunga värvningar och en lovande start sladdade laget i botten av tabellen under stora delar av säsongen. 

I början av februari fick tränaren Roger Melin och assisterande tränaren Jens Nielsen sparken. In kom i stället Ulf Samuelsson och Per-Erik Eklund, medan Gunnar Persson blev kvar.

Vid tränarbytet låg Leksand på kvalplats och trots en viss uppryckning lyckades inte den nya tränarstaben få upp Leksand över strecket. 

Nu slutade säsongen ändå lyckligt då kvalspelet aldrig blev av på grund av corona-smittan. 

Leksand spelar i SHL även kommande säsong och en riktig nyckelfråga är vem som ska träna laget. Och det är en fråga som just nu delar klubben och har blivit väldigt infekterad.

Thomas Johansson och Ulf Samuelsson.
Foto: TT / BILDBYRÅN
Thomas Johansson och Ulf Samuelsson.

LÄS VIDARE

På ena sidan står enligt vad Sportbladet erfar general manager Thomas Johansson och på den andra stora delar av klubbens styrelse.

Den sistnämnda vill behålla Ulf Samuelsson som tränare. Allt starkare namn i och runt Leksands styrelse har propagerat hårt för att den förre NHL-spelaren ska få fortsatt förtroende.

Fått nej från två namn

Men Thomas Johansson inte alls är lika säker på att Samuelsson är rätt namn att leda laget in i framtiden.

Thomas Johansson har under en lång tid arbetat med frågan vem som ska träna laget kommande säsong. Enligt vad Sportbladet erfar var Örebros assisterande tränare Jörgen Jönsson huvudalternativet och ett namn som Johansson också trodde skulle tacka ja.  

Men Jönsson tackade till slut nej och skrev i stället på för ytterligare två säsonger med Örebro. Vilket blev ett bakslag för Thomas Johansson. 

Efter nobben från Jönsson ska Johansson ha fått nej av ytterligare en kandidat.

Just nu står Leksand i princip helt utan tränare till kommande säsong, bara målvaktstränaren Jonas Levén har ett avtal som gäller över nästa säsong.

Samtidigt råder det stor oenighet i vilken tränare som ska ta klubben in i framtiden.

Sportbladet har sökt Thomas Johansson som avböjt att kommentera.

Publicerad: