Dubbeljackpott – då litar vi på Untersteiner

Carlssons GS75-tips: • Analys lopp för lopp • Systemförslaget

Foto: TR Bild
Micke Carlsson litar på Peter Untersteiner och Star Costshorta i dubbeljackpotten.

Intrycket i årsdebuten var strålande.

Nu ska han vara ännu bättre med loppet i kroppen.

Star Costashorta vinner igen och är bästa spiken i dubbeljackpotten på Grand Slam 75.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelsspel på V75 och V86. Här går du med i laget. [Extern länk]


I dag är det ett synnerligen smaskigt läge att lira det briljanta miljonspelet Grand Slam 75. En spelform där skrällarna rensar betydligt mer än på exempelvis V75.

Det är dubbeljackpott på Axevalla med 14 miljoner kronor i potten vilket gör omgången jätteintressant. Dessutom på sveriges längsta och mest utslagsgivande upplopp. 

Notera att första start numera är 15.00 på Grand Slam 75. Nu åker vi!

 Bästa spiken kommer i avslutningen och det är Peter Untersteiners vinnarhäst Star Costashorta. Han vann sex lopp på 13 starter i fjol och såg kanonfin ut när han nyligen vann i årsdebuten. Då blixtrade hästen till ledningen från spår åtta bakom bilen och höll säkert undan till slut.

Star Costashorta hade som snabbast tränat 1.21 i ett banjobb inför årsdebuten och torde gå framåt rejält med den genomköraren i kroppen och vara ännu vassare nu.

Jag är medveten om att det finns startsnabba hästar invändigt, som bland annat Peder Mykla, men då får Peter Untersteiner hitta andra lösningar på att vinna loppet. 

Så fin som Star Costashorta såg ut senast kan jag bara inte låta bli att spika. Antingen trycker han sig till spets eller så vinner han från någon annan position.

 Vi tar det sedan  från början och i inledningen är det tre hästar som höjer sig. Favorit är Sato som är högkapabel för klassen och som torde han en jättebra chans att vinna felfri. Det främsta motbudet är Milord som har gått bra hos Eric Martinsson och som avgjorde via en stark långspurt senast då han fick dra tåget först i tredjespår sista 700.

Tredje strecket plitas ner på Evan Williams Sisu som går jämnt och bra varje gång och som är härdad i V75-konkurrens där han har gått bra i skymundan. Han kan öppna snabbt bakom startbilen och det är inte helt otänkbart att det kan bära ända till spets om Bo Falsig laddar från början. I så fall kan det bära hela vägen.

 Erwin är klassen i gänget i GS75-2 och fungerar hästen och det inte strular för mycket torde han ha en toppchans att runda samtliga. Han har  vunnit nio lopp på 17 starter men tävlat sparsamt senaste året och blivit opererad för lösa benbitar. Hästen hade haft en lång konvalescenttid när han gjorde comeback nyligen och följde då med bra som trea i en snabb avslutning bakom hästar som Gento och Mack Dragan.

Enligt tränaren Christer SA Karlsson gick hästen med tyngre balans då och ska nu
lättas i balansen till den här starten. Han ska också ha gått framåt med loppet
i kroppen och vara i vassare form nu.

Han står dock lite knivigt till med 40 meters tillägg och är väldigt stor favorit. Visst är han normalt sett bara bättre än det här gänget som han möter nu, men det kan strula och bli dryga spår på vägen så jag dubblar systemet med en häst som står på start och som är uppåt i form.

Brottarn gjorde årsdebut senast och blev då tvåa efter en fin avslutning. Han hade inte gått något banjobb inför det loppet och torde alltså ha gått framåt en  hel del. Står intressant till med
innerspår på startvolten och skulle storfavoriten komma bort kan han brotta ner de andra.

Den tredje avdelningen är ett lite lurigt lopp där Elche är favorit och hästen har gjort två starter i år och varit etta och tvåa.

Jag vill vurma för Granit Palema som man inte ska glömma bort trots det dåliga läget med spår åtta bakom bilen. Han återkom efter ett par månaders uppehåll senast och blev då tvåa från ledningen. Han åkte dit precis på linjen mot en häst som kom snabbt långt ut i banan. Inte mycket att säga om. Pär Hedbergs hästar är alltid värda att passa och det är ett måstestreck.

 Jag låser den fjärde avdelningen på två streck men känner mig inte helt trygg och för de som kan behöver det inte vara helt fel att gardera ytterligare.

Men jag litar på att Peter Untersteiner som vanligt ha trimmat väl när hans hästar återkommer efter ett längre uppehåll. Global Wireless har bästa farten i det här gänget och är startsnabb. 

Hon var mycket bra vid sin enda seger i fjol då hon ledde runt om och har blivit halsopererad i vinter under sitt uppehåll. Träningsrapporterna går i dur och det kan vara spets och slut med säkre Peter Zadel i sulkyn i det här lärlingsloppet.

Jag dubblar med Frederique K. som avslutade bra från ett dåligt läge senast och travade en riktigt bra tid, 1.13,4. Hästen har två lopp i kroppen nu efter ett uppehåll och bästa läget på länge och en lovande kusk i vagnen i Gustav Johansson.

 Nisse Sånna är favorit i GS75-5 och han kommer från allt mer framgångsrike Eric Martinssons stall. Eric tycker dock att hästen möter mer rutinerade hästar den här gången gentemot Nisse som bara har gjort sex starter. Han tränar dock bra och kan vinna men Martinsson tyckte att Milord
i den första avdelningen har bättre chans.

Varningen i loppet är Tricky Face, som är en besvärlig häst, men som har gjort
bra lopp på slutet, senast från dödens. Nu har han också det klart bästa utgångsläget på länge.

 GS75-6 står helt och hållet mellan tre hästar. Favoriten Procalate var helt överlägsen när hon vann i V75 på Jägersro förra lördagen. Hästen har gått bra i alla sina starter i år och tränaren Lars I Nilsson har full form på stallet. Kan blåsa runt alla igen.

Peter Untersteiner är dock sugen på revansch med Sobel Jasmine som inte klarade fjärdespåret i voltstart senast och galopperade. Nu är det bilstart igen, precis som näst senast då hon flög till ledningen och vann, och hon kan spåra runt om. 

Jag betalar även för Robert Berghs Fantasia Sisu som var kanonbra i Margaretas Tidiga Unghäst serie på Solvalla i januari.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelsspel på V75 och V86. Här går du med i laget. [Extern länk]


Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 4–9–8 (2–7)

GS75-2: 10–1 (9–11)

GS75-3: 1–10–8–11–7 (12–4)

GS75-4: 6–4 (1–9)

GS75-5: 3–4–12–6–11–7–13 (5–10)

GS75-6: 9–3–10 (6–8)

GS75-7: 6 Star Costashorta (7–3)

1 260 rader/1 260 kronor


Grand Slam 75 sänds i TV12 klockan 14.30. Spelstopp: 15.00.

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Hästar