AIK lånar två stortalanger från NHL

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Victor Söderström återvänder till Sverige – men till AIK istället för Brynäs.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Victor Söderström återvänder till Sverige – men till AIK istället för Brynäs.

AIK presenterar två bomber inför hockeyallsvenskan.

Både Victor Söderström och Oliver Wahlström lånas in från NHL.

– Det är två skickliga och talangfulla spelare som kommer hjälpa laget under den inledande delen av säsongen, säger sportchefen Anders Gozzi.

NHL-hysterin i hockeyallsvenskan fortsätter, AIK har nu gjort klart med två omskrivna stortalanger med mycket gemensamt.

19-årige högerskjutande backen Victor Söderström valdes som nummer elva i NHL-draften 2019 av Arizona Coyotes, men han spelade kvar i Brynäs förra säsongen och var med och tog JVM-brons med Juniorkronorna i Tjeckien.

20-årige högerskjutande forwarden Oliver Wahlström valdes som nummer elva i NHL-draften 2018 av New York Islanders, förra säsongen spelade han nio NHL-matcher och var assisterande kapten i USA:s JVM-lag.

– Victor Söderström har en spelförståelse som kommer att hjälpa oss enormt i alla delar av spelet. Oliver Wahlström är en forward som lever mycket på sitt fina skott, vi hoppas självfallet att vi får ta del av hans näsa för mål och stora talang under hans tid här i AIK, säger Anders Gozzi.

Finansieras externt

Under Stanley Cup-slutspelet följde Victor Söderström med Arizona Coyotes in i ”bubblan” i Edmonton, men det blev inga matcher med det kanadensiska laget.

Oliver Wahlström från Maine är svenskamerikan eftersom hans pappa kommer från Sverige.

Gemensamt för de båda är att de har vunnit VM-guld för U18, 2019 för Småkronorna i Örnsköldsvik respektive 2017 för USA.

AIK meddelar att externa finansiärer har gjort det möjligt att låna de båda spelarna.

Korttidslånen gäller fram till att NHL-lagen inleder sina camper inför kommande säsong, de planeras för närvarande att starta i mitten av november.

Storsatsar efter fiaskot

Victor Söderström ansluter till laget under veckan men kommer inte att bli spelklar till veckans träningsmatcher, Oliver Wahlström börjar träna med laget nästa måndag.

AIK gör en storsatsning under nya huvudcoachen Håkan Åhlund efter förra säsongens klara jumboplats i tabellen och ekonomiska svårigheter.

Det har också ryktats om att AIK ska låna Rasmus Sandin från Toronto Maple Leafs, men det är inte aktuellt i nuläget.

AIK spelar två träningsmatcher i veckan, borta mot Almtuna och på onsdag och hemma mot Bik Karlskoga på Hovet på fredag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!