Avslöjar: Klubbarna som jagar Cibicki

avLinn Nordström, Per Bohman

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Tre klubbar ska enligt uppgifter följa Cibicki på söndag.

Pawel Cibicki är en av vårens hetaste spelare.

Det har klubbarna i Europas toppligor inte missat.

När Malmö FF tar emot Östersund på söndag följer Real Betis, Alaves och Napoli anfallaren på plats, enligt Sportbladets uppgifter.

Malmö FF och anfallaren Pawel Cibicki har övertygat stort under säsongsinledningen. Med sina fyra fullträffar är den 23-årige anfallaren en av lagets – och hela allsvenskans – mest formstarka spelare. Den fina våren har förstås inte gått under radarn ute på kontinenten. Enligt Sportbladets uppgifter visar ett stort antal utländska klubbar seriöst intresse för Cibicki.

Flera klubbar intresserade

När MFF tar emot Östersund på söndag kommer La Liga-klubbarna Alaves och Real Betis vara på plats. Även italienska giganten Napoli väntas spana in svensken.

Inte nog med det: sedan tidigare håller Celta Vigo och Ajax spelaren under noga uppsikt, även om de inte väntas vara på plats under söndagen.

”Han kommer kriga för MFF”

Sportbladet har varit i kontakt med Cibickis nya agent, Nochi Hamasor, som inte vill kommentera uppgifterna om klubbarna. Däremot säger han följande om Cibickis framtid:

– Det finns ett stort intresse för Pawel efter hans succé under våren. Han kommer vara kvar i Malmö under hela CL-kvalet och kriga för klubben, men efter det får vi se vad som händer.

Förra året var Cibicki utlånad till allsvenska seriekollegan Jönköpings Södra där han noterades för tio mål och fem assist, men återkom inför den här säsongen till moderklubben och tog en ordinarie plats i Malmö FF.

ARTIKELN HANDLAR OM