Sverige mot Taiwan i VM-åttondelen

avTT

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bordtennislandslaget lottades att möta Taiwan i torsdagens åttondelsfinal i lag-VM i Halmstad.
Vid seger där väntar England i kvartsfinal.

De fyra gruppvinnarna är direktkvalificerade för kvartsfinal, men Sverige slipper alltså att möta Kina eller Tyskland om laget skulle ta sig dit. Det måste ses som en vinstlott inför fortsättningen av turneringen. Först om Sverige lyckas ta sig till semifinal väntar sannolikt Kina som motståndare.
Tidigare på onsdagskvällen avslutade svenskarna gruppspelet mot Egypten, en match som inte hade någon betydelse för utgången i Sveriges grupp. 16-årige Truls Möregårdh – silvermedaljör på junior-VM i januari – fick då chansen att göra VM-debut i seniorlandslaget.

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
16-årige Truls Möregårdh vann i VM-debuten.

16-årige svensken vann

Det gick alldeles utmärkt, trots en lite nervös öppning av svensken. Möregårdh förlorade de två första seten mot Khalid Assar, men vände sedan och vann med 3–2 till publikens stora glädje.
– Väldigt roligt. Publiken var helt otroligt bra och jag hade kul när jag spelade. Skönt med en comeback, säger Möregårdh till SVT.
Anton Källberg och Kristian Karlsson såg sedan med var sin seger till att Sverige vann med 3–0 mot Egypten. Efter fyra segrar på fem matcher slutade Sverige tvåa i gruppen, bakom Tyskland. Även Hongkong gick vidare från gruppen, efter att ha besegrat Rumänien i en avgörande match om tredjeplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bordtennis