Hammarbys domarilska efter MFF:s vändning

avFilip Durefelt

Hammarby tappade ledning till förlust med 2–1 borta mot Malmö FF.

Efteråt var de mycket besvikna på domarinsatsen.

– Jag tycker att domaren är skitdålig i dag helt enkelt, säger Stefan Billborn till C More.

Det märktes att viktiga poäng stod på spel när fjärdeplacerade Malmö FF tog emot tvåan Hammarby under lördagsförmiddagen.

Hårt och småfult spel blandades med hätska diskussioner matchen igenom.

Malmö, där mittfältsstjärnan Anders Christiansen inte ens fanns med i truppen, lyckades efter 0–1-underläge i halvtid vända till seger med 2–1. Efter matchen var Hammarby-tränaren Stefan Billborn irriterad på hur tilläggstiden hackades upp.

– Jag tycker att domaren är skitdålig i dag helt enkelt. Jag måste säga det. Jag tycker att han tappar matchen. Jag tror att det är fem och en halv minuters tillägg och jag vet inte om bollen är i spel en minut. Mycket konstiga avblåsningar. Och ingen skugga faller på Malmö. Det är klart som fasiken, får de göra så ska de göra så. De vill ju vinna matchen, säger Billborn till C More.

Jansson framme hos domaren

Sportchefen Jesper Jansson var även han irriterad och sökte upp domaren efter matchen.

– Det är fem minuters tilläggstid och bollen är inte i spel i tre av dem. Då säger de att det blir en minut till, säger han till Expressen.

Hammarbys 1–0-mål kom en halvtimme in i matchen.

Nikola Djurdjic fälldes då bakifrån av Lasse Nielsen och ordnade fram en straff. MFF-målvakten Johan Dahlin gjorde sitt bästa för att försöka få straffskytten Jiloan Hamad ur balans.

Det lyckades han inte med för trots att Dahlin gick åt rätt håll så var Hamads straff så välplacerad att den betydde 1–0.

Två snabba MFF-mål

Andra halvlek var sedan inte ens två minuter gammal innan Malmö kvitterat. I kamp med Björn Paulsen slängde sig Marcus Antonsson fram och fick en fot på Eric Larssons inlägg.

MFF fortsatte därefter att ösa på framåt och tio minuter efter 1–1-målet kom även 2–1. Antonsson agerade nu framspelare och hittade med ett lågt inlägg Markus Rosenberg som med vänster bredsida hittade målet.

– Underbart skönt att vända underläge. Det känns som att de får en horribel straff och vi lyckat mobilisera oss och köra över dem totalt första kvarten i andra, och får in två mål där med, säger Marcus Antonsson till C More.

Hammarby hade ett gyllene läge att kvitterade i matchminut 75 när Leo Bengtsson frispelades i straffområdet. Men när Bengtsson försökte nå lika rena Djurdjic kunde Rasmus Bengtsson bryta.

Tror inte på SM-guld

2–1 stod sig för Malmö som nu endast är två poäng bakom i kampen om en Europaplats med fyra omgångar kvar att spela.

Hammarby å sin sida får se SM-guldet försvinna alltmer i horisonten. AIK är åtta poäng före med en match mindre spelad.

– Ja, det är klart det är det. Det borde det vara, säger Hammarby-tränaren Stefan Billborn till C More apropå om guldet är kört.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM