Dansk dynamit exploderade

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö. Det var länge jämnt och ovisst då två av handbollens giganter, Danmark och Kroatien, drabbade samman. Men i andra halvlek exploderade Danmark i ett anfallsfyrverkeri utan like - och vann övertygande med 34-29.

Redan innan matchen blåstes i gång var taket nära att lyfta i en sprängfylld, rödvit Malmö Arena. Danmark bars fram på en stämningsvåg så tät att den nästan gick att ta på. På jumbotronen sågs en glad kronprins Frederik dansa och arrangörerna hetsade publiken ytterligare genom att låta den danska popens guldgosse Rasmus Seebach dåna i högtalarna.

Danske superstjärnan Mikkel Hansen, för kvällen i fin form med totalt nio mål, inledde målskyttet efter en och en halv minut.

Men det var Kroatien som tog över ledningen tidigt i första halvlek och danskarna fick jaga. I halvlek stod det 16-15 till Kroatien.

Men så i början av andra fick Danmark plötsligt ett litet grepp och började dra ifrån - upp till en stabil ledning med fem mål som visade sig hålla matchen ut. Anfallet med Hansen och tiomålsskytten Kasper Söndergaard var som en kulspruta och kroaterna hittade inget motmedel.

De få vassa anfall man lyckades få till stoppades resolut av stabile Niklas Landin i danska målet.

TT

Publicerad: