Trots skandalen – visar Johaugs film

avAndreas Käck

Ska sändas till jul: ”Har duktiga sminköser...”

Foto: vg.no

Fyra dagar efter att Therese Johaug köpte sin läppsalva åkte hon till Serbien och spelade in en reklamfilm för ett kinesiskt ICT-företag.

Nu ska filmen visas – trots att Johaug testat positivt för dopning.

– Vi har ett avtal, säger en talesperson för företaget enligt VG.

Videon på en jublande glad Therese Johaug, viftande med en stor norsk flagga, spelades in i Serbien den 8 september.

Fyra dagar tidigare befann hon sig i italienska Val Senales och fick så pass stora problem med en solbränd läpp att hon började använda salvan Trofodermi, som innehåller anabola steroider och som ledde till att stjärnan nu riskerar att stängas av för dopning.

”Hade en dialog”

Videoinspelningen gjordes för den kinesiska mobiljätten Huawei.

– Vi hade en dialog med Therese lång tid i förväg. Hon berättade att hon inte kände sig helt frisk i Val Senales och att hon därför var osäker på om hon kunde närvara. Om hon hade varit för sjuk för att komma till inspelningen så hade vi naturligtvis haft förståelse för det. Men professionell som hon är så valde hon att följa avtalet som planerat. Vi visste inte att hon hade problem med sin läpp förrän hon kom till Belgrad, säger Lise Pryds Aarstrand, talesperson för Huawei i Norge, till VG.

Den solbrända läppen ska inte ha varit ett problem under inspelningen.

– Vi har duktiga sminköser..., säger Aarstrand.

”Therese är extra viktig”

Reklamfilmen kommer att börja sändas lagom till jul.

Detta trots att Therese Johaug nu testat positivt för dopning.

– Therese har varit ambassadör för oss i två tidigare kampanjer. Den här gången har hon en mindre roll i filmen. Vi har ett sponsorkontrakt med Norges skidförbund där Therese är extra viktig som ambassadör för vårt varumärke. Om Therese stängs av så kanske vi måste se över vårt kontrakt, men vi vill inte ge oss in i spekulationer, säger Lise Pryds Aarstrand.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA-valet

Dopning