Titti Schultz: Därför slutar jag på radion

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hoppar av från NRJ:s morgonshow

1 av 4

NRJ-profilen Titti Schultz, 44, slutar på radiokanalen – men kommer inte att återförenas med Roger Nordin.

Efter diskussioner med ledningen lyckades man inte hitta nya arbetsuppgifter åt henne.

– Jag vill annat än vad NRJ ska leverera, säger hon.

Titti Schultz kommer att sluta jobba på radiokanalen NRJ.

Hon gick ut med beskedet på Instagram, och när Nöjesbladet når henne utvecklar hon sitt resonemang:

– Det betyder att något som jag har velat väldigt länge faktiskt har blivit verklighet. Jag har fört en dialog med mina chefer om att jag är sugen på något annat än ”Vakna med NRJ”. I samband med att Roger Nordin sade upp sig blev det helt klart att det skulle göras ett nytt morgonprogram och då kände jag att jag inte är en del av det, säger Titti Schultz till Nöjesbladet.

Titti Schultz menar att NRJ är "fantastiskt och skitroligt" att jobba på.

– Men det började kännas mindre roligt att jobba på morgonprogrammet och det är mycket för att jag inte har samma intressen. Formatet arbetar emot sådant som jag är väldigt intresserad av. Det är väldigt lättsamt och mycket Justin Bieber. Jag är inte så intresserad av vad Justin Bieber gör från dag till dag. NRJ är rätt men jag var på fel plats, säger hon.

”När Roger sa upp sig fanns det inga alternativ”

I början av året flaggade Schultz för att hon var intresserad av andra uppgifter inom mediehuset.

– När Roger sa upp sig fanns det inga alternativ, för att då skulle det naturligtvis födas ett nytt morgonprogram. Saker och ting föll lite naturligt på plats där, säger hon.

– Jag vill annat än vad NRJ ska leverera. Jag är ganska glad och positiv. Jag möttes av respekt av chefer och kollegor. Egentligen slutade det här på bästa sätt, fortsätter hon.

Du ville ha mer USA-val och mindre Justin Bieber?

– Jag skulle också kunna fördjupa mig i vad en gammal tant gör i Borås. Det utrymmet finns inte där. Jag vill hitta andra saker. Det ska vara snabbt och fräscht, framåtlutat hela tiden, säger hon.

Kommer du att återförenas med Roger?

– Nej, jag tycker att det är jättebra att Roger och jag gör olika saker. Vi har jobbat ihop i 22 år. Vi har länge bara varit kollegor. Vi jobbar så mycket ihop att det inte finns ork och intresse att umgås privat också. Vi har gjort som vi alltid har gjort. Vi har gått på semester och även tagit semester ifrån varandra. Så har vi gjort i alla år. Vi får se om vi börjar längta efter varandra, säger hon.

Vad vill du göra nu?

– Det finns olika planer som jag inte vill prata om nu. Jag vill gasa stenhårt på att vara moderator och konferencier. Jag är också utbildad inom kommunikation och PR. Det är också något som jag gillar.

Titti Schultz ersätts av Daniel Paris och Ellen Bergström. Ola Lustig kommer att stanna kvar på kanalen.

När Schultz gick på semester hade hon gjort sin sista dag på NRJ. Det blev känt i mars att Roger Nordin skulle sluta på NRJ. 2013 lämnade Nordin och Schultz Rix FM:s morgonprogram ”RIX morronzoo” för NRJ.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN