"Finns där och stöttar honom"

avPetra Thorén

Norrköpings stjärna efter tunga beskedet

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköpings spelare har i veckan berörts av Alhaji Kamaras öde

Lagkamraten stoppas från fotbollen på grund av ett hjärtfel.

Efter segern i Svenska cupen berättar Nicklas Bärkroth om hur han tog emot beskedet.

– Det var tungt. Vi finns där och stöttar honom, säger IFK Norrköpings mittfältare. 

Foto: Bildbyrån
Emir Kujovic jublar efter sitt mål.

Lördagen blev lite av en vanlig dag på jobbet för svenska mästarna. Efter en säker seger i första omgången av Svenska cupen - 4-0 mot Östersund - klarade IFK Norrköping 1-0 borta mot Athletic FC United.

Detta efter några omtumlande dagar. Under fredagen fick spelarna veta att man vid klubbens medicinska tester, som är obligatoriska inför Champions League-spel, upptäckte ett medfött hjärtfel på lagkamraten Alhaji Kamara. Hjärtfelet innebär stor risk för plötslig hjärtdöd vid hård ansträngning.

 – Han ville berätta det själv för oss. Vi fick reda på det i går vid frukosten. Det var tungt, säger Nicklas Bärkroth som samtidigt väljer att se det positiva.

– Man är också glad för att de upptäckt felet, det viktigaste är hans hälsa, som går före allt. Vi finns där för att stöta honom.

Händelsen sätter perspektiv på tillvaron för spelarna, säger han.

– Han har några tester kvar och det ska jag inte uttala mig om. Men det är klart att livet kan vända snabbt och man får perspektiv och uppskattar det man har. Jag håller alla tummar för att han ska kunna spela fotboll igen, även om det inte blir mer i år.

Fotbollen bästa platsen

– Han har varit på träningarna. Det är inte samma kille, man ser att det har hänt något men han är en fantastisk människa som kommer på träningarna och gör det han kan där med oss, säger Nicklas Bärkroth.

Hade ni med er tankarna på händelsen in i den här matchen?

– Det går aldrig att svara på. Jag tror inte att det påverkade vårt spel. Det kan påverka, men personligen känner jag att det finns ingen bättre plats än i fotbollen att vara för att bara tänka på just fotboll.

Segern mot AFC innebär att IFK Norrköping spelar en avgörande match mot Jönköping Södra, som vann mot Östersund i eftermiddag med 1-0. Norrkping har gruppsegern i egna händer efter två vinster.

Skyttekungen avgjorde

IFK Norrköping avgjorde matchen mot AFC tidigt i andra. Detta efter ett nickmål av Emir Kujovic i den 52:e minuten.

– Vi åker hit och vinner med 1-0. Det är det som är det viktigaste. Sen var det inte någon period som vi spelade riktigt bra i, säger Nicklas Bärkroth.

Men ni har en skyttekung...

– Det har vi ju! Vi vet vad han är bra på och att om vi får in bollarna till honom så sätter han dem ofta. Han hade en nick i ribban också. Sen ska bollen dit. Vi har ett spel och ett spelsystem som fungerar bra, säger mittfältaren.

ARTIKELN HANDLAR OM