Tysken dementerar ryktena: ”Ingen kontakt med Bayern”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Streich (höger) ryktas ta över för Heynckes (vänster)
Foto: RALPH ORLOWSKI
Streich (höger) ryktas ta över för Heynckes (vänster)

Jupp Heynckes kommer att lämna Bayern München i sommar.

En av favoriterna att ersätta 72-åringen är Freiburgs tyske manager Christian Streich.

– Det finns andra som kan träna Bayern. Jag tränar Freiburg, säger han till Bild.

När italienaren Carlo Ancelotti fick kicken av Bayern München i september 2017 ersattes han av den tidigare så framgångsrike Bayern-bossen Jupp Heynckes – som redan har tre Bundesliga-titlar och en Champions League-triumf med klubben.

Men 72-åringen är bara en tillfällig lösning, det har framgått tydligt. Tyska Bild skriver att tränaren går i pension efter säsongen, och att klubben i mars ska ta ett beslut om vem som ersätter Heynckes.

En av de många tränarnamn som det har ryktats om är Freiburgs Christian Streich, som ska ha blivit kontaktad av klubben i februari.

”Ingen har ringt mig”

Streichs lag spelade, som av en händelse, hemma mot Bayern München i går och åkte på en svidande 0–4-förlust. Efter matchen fick han frågor om en eventuell sommarflytt.

– Det skrivs om nya tränarnamn till Bayern München varje vecka. Ska jag vara ärlig så skulle jag känna mig förolämpad om jag inte kopplades till klubben. Men ingen har ringt mig, ingen har tagit någon kontakt. Ingenting, säger han.

Jupp Heynckes fick i samband med matchen också frågor om Streichs påstådda flytt till München.

– Freiburg är en väldigt fin stad. Jag kan inte tänka mig att Christian Streich vill lämna, säger han.

Tuchel kan vara aktuell

Andra namn som har nämnts som tänkbara kandidater för jobbet är Niko Kovac, som tränar Frankfurt, och Leipzigs Ralph Hasenhüttl.

Samtidigt sägs Bayerns vicepresident Karl-Heinz Rummenigge vara mest sugen på att anställa den före detta Dortmund-tränaren Thomas Tuchel.

Publicerad:

LÄS VIDARE