Granen: ”Har inte kostat HIF en krona”

Helsingborgs Andreas Granqvist spelar utan lön

avFrida Fagerlund

Foto: BILDBYRÅN
Andreas Granqvist.

Under hösten har det rapporterats kring Helsingborgs sviktande ekonomi.

Prestigevärvningen Andreas Granqvist blev däremot billigare än först förmodat.

– Jag har avstått från lönen så länge HIF inte har ekonomi, säger Granqvist till HD.

Tidigare i veckan rapporterade Helsingborgs Dagblad att klubben kommer gå hisnande 13 miljoner kronor back – och att elitlicensen därmed är i fara.

Det handlar inte om säsongen 2019, men alternativt 2020.

– De har fått elitlicens för 2019 beviljad redan. 2020 vet vi inte, men det vet vi inte med någon klubb, sa Kjell Sahlström, ekonomichef på Svenska Fotbollförbundet.

”Turen att ha det gott ställt”

Nu berättar en av årets prestigevärvningar, Andreas Granqvist, som kom från ryska Krasnodar, att han i alla fall inte har bidragit till den prekära ekonomiska sitsen.

– Jag har inte kostat HIF en krona, säger Granqvist till HD.

– Klart att jag skulle ha en lön när jag kom hem, men under tiden har jag fått reda på hur ekonomin såg ut. Jag har turen att ha det gott ställt och har därför avstått från lönen så länge HIF inte har ekonomi. Jag har den möjligheten, men nästa år kommer jag att ha lön, men inte jättehög.

Bekräftar kontakt med United

Lagkaptenen, för både Helsingborg och det svenska landslaget, bekräftar även för HD att det har funnits viss kontakt med Manchester United under hösten.

En eventuell utlåning, som det då var tal om, är dock inte speciellt troligt.

– Till 99,9 procents säkerhet kan vi ta död på de spekulationerna här och nu. Det skulle i så fall vara något helt sensationellt och det tror jag inte kommer. Sen vet jag inte själv om jag vill. Det är i HIF jag vill vara, säger Anderas Granqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM