Gunnar Melander: ”Vi trivs jättebra här”

71-årige proffstränaren lämnade Dannero efter 54 år

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Månprinsen A.M.

Gunnar Melander, 71, sålde sin hästgård och flyttade till Bollnäs – efter 54 år.

Det har gett både stjärntränaren, sambon AnnaMaria Öberg och hästarna en kick.

– Vi trivs jättebra här, allihopa, säger han.

Det var i mitten på oktober som stjärntränaren Gunnar Melander valde att sälja sin hästgård i Kramfors för 4,2 miljoner kronor – för att flytta till Runemo Gård utanför Bollnäs.

Gunnar Melander lämnade därmed travbanan Dannero – efter 54 år.

– Jag har funderat på de här i sju år och nu känns det som jag är mogen för det, sa Gunnar Melander vid flytten.

Flytten för Gunnar Melander, sambon AnnaMaria Öberg och för hästarna, bland annat kallblodsstjärnan Månprinsen A.M. har gett dom en kick.

När travets elitserie V75 på lördag avgörs på Bergsåker jagar 12 Månprinsen A.M. (V75-4) nya segrar, tredje raka segern sedan flytten till Bollnäs.

”Han har blivit piggare”

Hur trivs ni på nya stället?

– Vi trivs jättebra här, det har fungerat bra allting, och vi trivs jättebra allihopa, säger Gunnar Melander och fortsätter:
– Det är klart det är mycket nytt och så och det tar ett tag innnan allt är i ordning, men det har gått jättebra och hästarna har acklimatiserat sig bra.

Hur har kallblodskungen Månprinsen A.M. tagit flytten?

– Han har tagit det bra, han har tävlat två gånger sedan han kom hit och har ju vunnit bägge och det har känts bra. Det känns nästan som han fått en liten kick av det.

Kan du utveckla?

– Han har blivit lite piggare, det är mycket häst här och han gillar att titta på ston i hagarna så han är väldigt pigg och glad när vi tränar.

”Tror på bra segerchans”

Månprinsen A.M. blir i sedvanlig ordning brakfavorit på V75 på lördag.

– Han känns som vanligt pigg och fin inför lördagens start och jag tror på bra segerchans, samtidigt vet jag att det är 40 meter tillägg och 13 hästar att runda så det blir inte lätt. Men, han är ju bra hästen och löser det sig bara så kusken kan köra rätt så tror jag på bra segerchans.

Det har snöat i Sundsvall under veckan, men banunderlaget är ingenting som oroar Gunnar Melander.

– Han har visat att han går på alla underlag, och han är inte mer missgynnad än någon annan. Månprinsen A.M. är en okomplicerad häst.

Foto: Åsa Torell, Husfoto
Gunnar Melanders gamla gård i Kramfors
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav