Foto: Anna Clarén
Marinerade kronärtskockor i paj.

Pajer med marinerade kronärtskockor

Bli först med att rösta!

”De här lite mindre pajerna passar bra som förrätt eller på ett buffébord. Lägg märke till att kronärtskockorna ska vara marinerade.” Recept från boken ”Pajer till vardags, fest och kafferep” av Kristina Eriksson, Semic.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin eller smör
  • 2 msk riktigt kallt vatten
  • eventuellt 0.5 dl solros eller pumpafrön
  • Fyllning

  • 12 sardeller
  • 2 burkar marinerade kronärtskockor
  • 250 g avrunnen mozzarella
  • Äggstanning

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Midsommar