Pernilla Wahlgren om Biancas sommarprat: Känner sorg

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Bianca Ingrosso talar för första gången ut om sina föräldrars skilsmässa.

Nu ger Pernilla Wahlgren sin syn på dotterns sommarprat i P1.

”Som mamma vill man ju alltid sina barns bästa, och jag kommer alltid att känna sorg över allt som gick fel”, skriver hon på Instagram.

I dag är Bianca Ingrossos sommarvärd i ”Sommar i P1”. Hon berättar där öppet om Pernilla Wahlgrens och Emilio Ingrossos separation 2002 och de tuffa åren som följde med bråk och konflikter.

Bianca Ingrosso säger att det mesta kretsade kring föräldrarnas skilsmässa när hon kom hem från skolan.

– Jag känner mig en aning bortglömd från en tidig ålder. Mamma och pappa var alldeles för uppe i sin skilsmässa och fokuset på att hata varandra gjorde att de glömde bort oss lite på vägen. Än en gång jag förstår det i dag. En skilsmässa är bland det tuffaste man kan gå igenom. Då såg jag bara: ”Men om ni hatar varandra så mycket, varför pratar vi om det varje dag? Varför kan vi inte bara gå vidare, vi barn har ju gjort det”, säger Bianca Ingrosso i programmet där hon även berättar om den bulimi hon lidit av.

Bianca Ingrosso menar att det ändå alltid fanns en trygghet hemma.

Känner inte igen sig i allt

Strax innan dagens program sändes i P1 kommenterar Pernilla Wahlgren dotterns berättelse.

”I dag har vi världens finaste relation. Är bästa vänner och hon gör mig stolt varje dag”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram.

”Men det har inte varit en enkel resa hit, och vår mor- dotterrelation har satts på hårda prov många gånger. Men kärleken övervinner allt. Och den kärlek jag har för mina barn kan förflytta berg!”.

Pernilla Wahlgren känner dock inte igen sig i allt det Bianca berättar, men menar samtidigt att det inte finns några rätt eller fel i det här fallet.

”En del saker kanske vi inte ser/minns på samma sätt , och det är lätt hänt att det blir fel årtal man minns från sin barndom. Men som Bianca själv skriver på sin Insta, så är detta Biancas historia och inte någon annans. Det finns inga rätt och fel i det hon berättar, bara Biancas historia och hennes känslor.
Det är ett starkt och modigt sommarprat som berör och väcker känslor.

Pernilla Wahlgren.
Foto: MAGNUS SANDBERG
Pernilla Wahlgren.

”Vill sina barns bästa”

Pernilla Wahlgren förklarar att hon fortfarande känner en sorg över det som varit.

”Som mamma vill man ju alltid sina barns bästa, och jag kommer alltid att känna sorg över allt som gick fel , och att jag inte såg hennes Bulimi tidigare och kunde hjälpa henne redan då.  Men jag har alltid och kommer alltid att finnas där för dig, Bianca. Oavsett”.

Även Biancas pappa, Emilio Ingrosso, kommenterar sommarprogrammet på sin Instagram. Han uttrycker stolthet över dottern, men vill samtidigt be om ursäkt.

”Det gjorde så ont att höra hur jobbigt ni hade det och hela min själ värker. Jag är så förtvivlat ledsen över att hur många gånger jag än ber om ursäkt så går tiden inte att backa. Vi var så upptagna med vår egen smärta och sorg”, skriver han.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Pernilla Wahlgren som avböjer att kommentera saken vidare och i stället hänvisar till sitt Instagraminlägg. Nöjesbladet har även sökt Emilio Ingrosso.

Sommar i P1 släpps som podd klockan 07:00 och sänds i P1 klockan 13:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE