Polisen räddade två hundar ur varm bil

avMalin Wigen

Polisen i Linköping fick rycka ut när två hundar lämnats i en, enligt dem, mycket varm bil.

Det var vid 14-tiden på måndagen som polisen i Linköping fick samtal om att två hundar lämnats i en bil. Bilen stod parkerad på en parkeringsplats i solen och rutorna ska ha lämnats med en liten öppen springa, skriver polisen i sin händelserapport. Eftersom att det var 25 grader varmt försökte polisen få tag på någon anhörig för att göra denne medveten om situationen. De ringde flera samtal till både bilägaren och dennes släktingar men fick ingen kontakt.

Vid 14:40-tiden åkte polisen till platsen då ingen svarade. Där bedömde de att hundarna behövde hjälp på en gång och slog sönder en ruta på bilen och tog ut hundarna. Det var mycket varmt i bilen, enligt polisen. De tog med hundarna till polisstationen där de fick svalka och vatten.

Innan de åkte lämnade de en lapp till den ansvarige och uppmanade denne att anmäla sig till polisen. Enligt Monika Bergström, presstalesperson i polisregion Öst, är nu hundarna hämtade.

– Det är skrivet en anmälan enligt lagen om tillsyn över hundar och katter. Det är rättsenheten som får det här på sitt bord. Det är så att man ska ha sina djur under sådan tillsyn att det inte orsakar skada.

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN
Hundarna räddades ur den varma bilen.

Senast i onsdags förra veckan fick polisen i Eskilstuna rycka ut på ett liknande larm då två hundar var inlåsta i en bil. Kvinnan som låst in dem är misstänkt för djurplågeri.

– Man måste vara mycket försiktig med att lämna barn eller djur i bilar när det är såhär varmt. Det händer ofta på sommaren, men det här fallet är vad jag känner till det första för säsongen, sa polisen Benny Ljungkvist om händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Bilar