Publicerad:
Uppdaterad:

Storslam för The Fooo - fick tre rockbjörnar

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Prisades som årets livegrupp, för årets konsert - och årets bästa fans

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE
The Fooo Conspiracy på Rockbjörnen förra året. Nu är de återigen stora vinnare.

Storslam för The Fooo Conspiracy.

Ikväll tog pojkbandet hem pris i alla kategorier de kunde.

Totalt blev det tre rockbjörnar, för årets konsert, årets  livegrupp och årets fans.

Tre av tre möjliga blev det för det svenska pojkbandet när Rockbjörnen delades ut under en stor galakonsert i Kungsträdgården i Stockholm.

The Foo Conspiracy tog hem Rockbjörnen-statyetter för såväl årets konsert för sin spelning på Skansen i Stockholm som för årets livegrupp.

Foooers fick pris

Och för grabbarnas räkning avslutades kvällen med storslam när deras fangrupp Foooers också tog hem pris för årets fans..

– Fooers, ni är världens bästa fans och det är därför ni vinner det här priset. Vi älskar er så sjukt mycket, säger Oscar Molander i ett videoklipp.

Felix Sandman, 16, Oscar Enestad, 18, Oscar Molander, 18, och Omar Rudberg, 16, befinner sig i USA och kunde inte vara med på den direktsända galan, men i en inspelad hälsning verkade de extra glada över att ta emot priset för årets livegrupp.

– Det här är helt, helt sjukt. Det är helt obeskrivligt. Tack så jättemycket för det här priset. Just liveakt är nånting som vi prioriterar väldigt mycket att sätta allt vi kan och har i våra framträdanden och det är det vi gör och det är därför vi tillsammans och tack vare er vinner det här priset. Grattis Foooers, grattis Fooo-family, tack så mycket, säger Felix Sandman i videohälsningen.

Tackade fansen

Riktad direkt till fansen tackade Oscar Enestad för priset för bästa konsert:

– Tack så jättemycket alla som har röstat på oss och att vi vann årets konsert på Skansen, vi hade så jäkla kul tillsammans. Vi gör det här med er, sa han.

The Fooo Conspiracy fick tre rockbjörnar redan förra året för årets genombrott, årets livegrupp och för de bästa fansen. I år blev det alltså ttre statyetter till när deras Skansen-konsert först lyckades slå ut såväl Avicii på Summerburst som Ed Sheeran i Globen och både One Direction och Foo Fighters spelningar på Ullevi.

Rockbjörnen är hela svenska folkets musikpris, där ni fans, läsare och tittare fått rösta fram såväl vilka som ska nomineras som de som vinner priserna. I kategorin årets livegrupp lyckades The Fooo Conspiracy slå ut såväl Kent, Axwell & Ingrosso, First Aid Kit och Norlie & KKV.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: