Publicerad:
Uppdaterad:

Tipset: Så går det för Sverige i VM

Av: Michal Wolski, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelbolag: Ut i kvartsfinal Här är vinnaroddsen

Nja, Lotta Schelin – enligt oddsen åker Sverige ut i kvartsfinal i dam-VM.
Foto: Foto: Bildbyrån
Nja, Lotta Schelin – enligt oddsen åker Sverige ut i kvartsfinal i dam-VM.

Till slutspel – men där tar det stopp.

När spelbolagen siar om kommande dam-VM i Kanada varnar man för ett snabbt svenskt slut.

– Vi tror att Sverige tar sig till slutspel men får en väldigt tuff match mot Japan i kvarten, säger Stefan Edberg hos Svenska Spel.

FRÅGORNA TILL SPELBOLAGEN:
■ ■ 1) Hur långt går Sverige i VM, enligt er?
■ ■ 2) Vilket tycker ni är VM:s bästa spel?
■ ■ 3) Vem blir VM:s skyttedrottning, enligt oddsen?
■ ■ 4) Vilket land är oddsfavorit till guldet?

SÅ SVARAR EXPERTERNA:
JONAS NILSSON, UNIBET
1) – Det kan bli ett kort VM för de svenska damerna som har en tuff uppgift framför sig redan i gruppen med storfavoriten USA samt Australien och Nigeria. Att man tar sig vidare från gruppen (1,35) tror vi men inte som vinnare. Som tvåa i gruppen kommer vi få möta vinnaren i grupp E vilket med stor sannolikhet blir Brasilien. Så visst är åttondelsfinal ett rimligt mål, men att ta sig vidare därifrån kan bli tuffare.

2) – Ser man över hela turneringen så är USA att vinna VM (3,80) ett rimligt spel, alternativt att de minst kommer till final (2,00). Det är nästan hemmaplan för amerikanskorna som har revansch att utkräva från VM i Tyskland 2011 då det blev snöplig förlust på straffar mot Japan i finalen, om än att man fick halv revansch i OS i London året efter. Kollar man första omgången är just Japan ett intressant spel mot Schweiz, att Japan vinner premiären (1,57) ser jag som en självklarhet. Annars är det smart att avvakta första omgången för att få bättre koll på lagen.
 
3) – Vi håller 2007 års skyttedrottning som favorit att upprepa bedriften i år, Marta (8,00) ligger ”bara” trea i Damallsvenskan på fem mål, men det kan också förklaras av att plats ett och två innehas av lagkamrater till den målglada brasilianskan. Då USA förväntas gå långt kommer även Abby Wambach (10,00) vara med och utmana. Annars är ett roligt spel Cristiane (12,00) som kommer snuva Marta på en del mål i det brasilianska laget.
4) – USA (3,80) är tillsammans med Tyskland (4,00) självklara favoriter i de här sammanhangen. USA har inte missat semifinal i något mästerskap hittills och det skulle förvåna mycket om man gjorde det i år. En rolig uppstickare i de två senaste mästerskapen (VM och OS) har Japan varit, frågan är om de kan upprepa bedriften från 2011 (8,50).

RAÚL VALENCIA LÓPEZ, BETSSON
1) – Vi tror att Sverige tar sig till åttondelsfinal. Svenskorna har USA i gruppen som favoriter till guldet – och Sundhages gäng möter sitt gamla lag i andra matchen i gruppspelet. Det blir en match som troligtvis avgör hur det går för Sverige i resterande delen av turneringen. Vi tror att USA blir något för starka för våra damer, så Sverige kommer troligtvis på andra plats i gruppen. Att Svergie vinner gruppen spelas på 2,80 dock. Om det blir så får vi nog troligtvis möta brasilanskorna i Åttondelen – där Sydamerikanskorna bör ses som knappa favoriter.
2) – Det är något utav en skräll om Sverige vinner VM så klart, men helt otroligt är det inte. 15,00 gånger pengarna är oddset på att våra damer vinner och gör man en väl genomförd turnering ska svenskorna kunna ge både tyskorna, japanerna och amerikanskorna en jämn match. Annars är ju amerikanskorna favoriter till att ta hem mästerskapet som de mer eller mindre spelar på hemmaplan. Så ett odds på 4,00 gånger pengarna är klart spelvärt. Vill man göra första matchen lite mer spännande tycker vi att Sverige vinner mot Nigeria utan att släppa in mål till 2,10 är ett bra spel.

3) – Vår favorit att bli årets skyttedrottning är svenskbekanta Marta från Brasilien till odds 7,00. Hon leder totala målligan i dam-VM med sina 14 mål och Brasilien är en av kandidaterna att gå hela vägen!
4) – USA toppar listan med 4,00 gånger pengarna tätt följt av tyskorna på 4,30. Amerikanskorna är världens näst-bästa landslag men vi räknar med ett enormt stöd då slutspelet avgörs i grannliggande Kanada. Amerikanskorna kommer med en bred och rutinerad trupp – ledd av stjärnmålvakten Hope Solo. Dessutom har de stjärnor som Wambach, Lloyd och Morgan som har en spetskompetens. Amerikanskorna räknar med att ta hem detta mästerskap – och de har kapaciteten. Dock ska man aldrig underskatta Tyskorna eller våra Svenska stjärnor för den delen.
STEFAN EDBERG, SVENSKA SPEL
1) – Vi tror att Sverige tar sig till slutspel men får en väldigt tuff match mot Japan i kvarten. Här finns det risk att turneringen tar slut för damerna. Odds på att Sverige går vidare från gruppen är 1,10. Utslagna i kvarten ger 3,15 gånger pengarna.
2) – Livespelen är alltid kul, även om matcherna i VM spelas nattetid. Så varför inte spela vem som blir bästa svenska målskytt i turneringen? Lotta Schelin ligger på odds 1,88.
3) – Två tyskor ligger i topp sett till våra odds, Anja Mittag och Celia Sasic. Vi tror på Anja Mittag som spelas till 3,90.
4) – Tyskland och USA ligger som nu på samma odds (3,15). Mellan dessa ser vi Tyskland som guldkandidaten. De har det bredaste laget, en enklare grupp och är oerhört revanschsugna.

Se oddsen nedan.

Publicerad:
Publicerad: