Agneta Sjödin stoppas från ”Fångarna på fortet”

Av: Helena Trus, Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

TV4-profilen ersätts av Marie Serneholt

1 av 6

Marie Serneholt, 31 blir ny programledare i ”Fångarna på fortet”.

Hon vikarierar för Agneta Sjödin, 47 som stoppas från uppdraget efter sin allvarliga cykelolycka.

– Vi är måna om att se till Agnetas och produktionens bästa, säger Janina Witkowski, pressinformatör på TV4.

KAMPANJ: GÖR SOM 200 000 – prova Plus för 1 krona

Inspelningarna av kommande säsongen av TV4:s ”Fångarna på fortet” startar om en vecka – men utan den ordinarie programledaren Agneta Sjödin. Orsaken är den svåra cykelolycka hon råkade ut för på Djurgården i Stockholm för ett par månader sedan. Nu tar Marie Serneholt över hennes roll i programmet och leder det tillsammans med Gunde Svan.

– Jag känner mig otroligt hedrad och peppad över att få hoppa in i det här härliga programmet. Det ska verkligen bli hur roligt som helst att åka ner till fortet nästa vecka tillsammans med fantastiska  Gunde, skriver Marie i ett sms.

Serneholt har tidigare lett Melodifestivalen, frågesportsprogrammet ”Upp till miljonen” och långköraren Bingolotto.

Bröt höften

Det var i april som Agneta Sjödin fastnade med sin cykel i spårvagnsspår, under en cykeltur, trillade och hamnade under en lastbil. Det olyckliga resultatet blev en höftfraktur.

– Jag skrek efter hjälp. Jag kunde inte komma upp. Jag tänkte nu är det kört, nu dör jag, berättade hon för Nöjesbladet då.

Efter olyckan vårdades hon på Södersjukhuset i Stockholm och genomgick en operation.

– Jag går på smärtstillande men känner att det börjar släppa nu. Det känns jättetufft, jag har gråtit jättemycket, sa hon.

”Måna om Agnetas hälsa”

Efter olyckan tvingades programledaren ställa in sin medverkan i hälsoprogrammet ”Vardagspuls”, och ersattes av kollegan Kristin Kaspersen. Men redan efter en vecka var hon tillbaka. Programledaren kunde heller inte genomföra sin planerade cykeltur för välgörenhet i USA tillsammans med komikern Måns Möller. Nu påverkar den smärtsamma skadan även hennes mer krävande programledarjobb.

– Beslutet är fattat mot bakgrund av att inspelningarna på fortet är mycket fysiskt krävande och vi är måna om att se till Agnetas och produktionens bästa, säger Janina Witkowski, pressinformatör på TV4.

Publicerad: