Ny hemlig plan ska vända opinionen för S

avOskar Forsberg

Foto: JERKER IVARSSON
Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven.

Socialdemokraterna faller som en sten i opinionsmätningarna.

I dag kom dessutom en undersökning från Novus som visar att endast 19 procent av svenskarna har förtroende för regeringen.

Stefan Löfven kallade i dag till ett möte med samtliga partidistrikt.

– Han presenterade en strategi för att försöka vända trenden, säger Hans Ekström, ordförande i Södermanlands partidistrikt.

Socialdemokraterna är just nu nere på rekordlåga siffror i opinionsmätningarna. I de senaste undersökningarna har Moderaterna gått om Socialdemokraterna som det största partiet i Sverige.

I Sifos väljarbarometer som nyligen offentliggjordes var stödet för S bara 23,2 procent vilket är partiets sämsta siffra sedan Sifo inledde sina mätningar för nästan 50 år sedan.

”Genomgång av läget”

I dag presenterades också en undersökning från Novus som visar att endast 19 procent av svenskarna har mycket eller ganska stort förtroende för regeringen.

Med anledning av den senaste tidens ras kallade i dag statsminister Stefan Löfven samtliga partiets distriktsordförande till en telefonkonferens.

– Det var ett väldigt bra möte där Stefan Löfven hade en genomgång av läget, säger Hans Ekström (S), ordförande i Södermanlands partidistrikt.

Ny strategi

Enligt Ekström lade statsministern i dag fram en ny strategi för att möta det politiska läget och försöka vända opinionen.

– Han fick stöd av alla. Det var ingen krisstämning alls på mötet.

Hans Ekström vill inte vidare kommentera Socialdemokraternas och Stefan Löfvens nya plan och på vilket sätt man nu ska jobba vidare.

– Nej, jag vill inte kommentera det.

”Is i magen”

Yoomi Renström, ordförande för partidistriktet Gävleborg, vill tona ner betydelsen av mötet.

– Vi brukar ha regelbundna samtal så det är egentligen inget nytt under solen, säger hon.

Hon delar uppfattningen att alla var överens.

– När det blåser lite försöker man hålla ihop och uppmuntra varandra.

Yoomi Renström vill inte tala om någon specifik plan.

– Vi har en politisk plan och den måste vi nu hålla i. Jag tycker man får ha lite is i magen och inte gå ut och lova mer.

I flera andra partidistrikt vill man inte kommentera dagens möte.