Skäringer om pappans alkoholproblem: ”Jättejobbigt”

Berättar i ”Jills veranda”

Av: Louise Åström

Publicerad:

Mia Skäringers pappa hade alkoholproblem och dog för tio år sedan.

I ”Jills veranda” berättar komikern om uppväxten och hyllar sin pappa genom att sjunga duett med Jill Johnson.

– Han omkom alldeles för tidigt i livet, säger Skäringer i programmet.

Komikern Mia Skäringer är säsongens andra gäst i ”Jills veranda”. När hon besöker Jill Johnson i Nashville berättar hon om när hon förlorade sin pappa för tio år sedan.

– Han omkom alldeles för tidigt i livet. Han hade alkoholproblem och vi fick förhålla oss till detta. Mamma och jag i familjen. Han var ju världens underbaraste person och sen så drack han och det blev jättejobbigt, säger Skäringer i programmet.

Idag har hon lyckats vända sorgen hon gått igenom i livet till en styrka.

– Jag ser inte på mig själv som en sorglig person. När jag menar vemod menar jag att jag är tacksam. Jag har kommit till en punkt där jag känner att de här erfarenheterna jag haft är som en liten sorglig melodi i mitt liv som jag lärt mig tycka om och försonats med.

Hyllar sin pappa med låt

I programmet beskriver Skäringer hur hennes pappa kunde sitta i bilen med flanellskjorta, nervevad ruta och en cigarett bakom örat samtidigt som han lyssnade på musik av Willie Nelson och Johnny Cash. Hon beskriver sin pappa som ”lite country” och väljer mot slutet av programmet att sjunga låten ”My hometown” av Bruce Springsteen till honom i en duett med Jill.

– Jag skulle kunna plocka in min pappa i vilken låt som helst. Han är lite som en förman på en fabrik som läggs ner och jobben försvinner. Ett hårt slit. Och därför känns det verkligen fint att få sjunga ”My hometown” tillsammans med Jill som en liten hyllning till honom.

”Jills veranda” sänds på onsdagar klockan 21:00 på SVT1.

Publicerad:

LÄS VIDARE