DRÖMBILEN

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilar

Hummer H3T är en muskulös minsting

Har du tröttnat på din Nissan King Cab? Då har Hummer ett förslag på en pickup som garanterat kommer att sticka ut lite mer.

Hummer fortsätter nämligen att så smått arbeta sig neråt i storlekarna. Nya pickupen H3T är tänkt för "de som vill ha en grov premiumbil men inte tycker att en stor bil passar deras behov", för att citera en av designcheferna till nya Hummer H3T. Antagligen krävs det en amerikan för att tycka att en 1,9 meter bred och 1,8 meter hög bil inte är stor. Men längden är 4,4 meter och därmed är bilen åtminstone ordentligt kortare än en King Cab.

Nykomlingen - som ännu bara är en konceptbil - bygger på modifierad plattform från storsäljande Chevrolet

S-10. Men för få att bära Hummer-namnet har bilen begåvats med välkänd brutal design och större terrängkapacitet. Överhängen är korta och 30 centimeters markfrigång slår de flesta. Landsättningshandtagen i motorhuven är en gimmick och är lika onödiga som de är ett signum för märket. Men sökarlamporna i ytterbackspeglarna kan

säkert komma till nytta liksom de små sidodörrarna som ger bekväm access till flaket.

I detta första utförande är Hummer H3T bara tvåsitsig men det talas också om fyrsitsiga versioner för produktionsbilarna.

Söt familjebil!

Mikael Johnsson

Hummer H3T

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN