Gina Dirawi styr showen på Kristallen: ”Kan vara rätt petig”

avBenjamin Andrée

Kristallengalan leds inte bara av Gina Dirawi.

Till stor del styrs den av henne.

– Jag är en ganska rak och tydlig dam, säger hon.

För fjortonde året genomförs tv-galan Kristallen där Sveriges bästa program och tv-profiler prisas.

Årets gala leds av programledaren Gina Dirawi, 27.

– Det är jättekul. Jag ville verkligen leda Kristallen igen och jag har fått stor frihet att göra det på mitt sätt i år. Annars kan jag vara rätt petig, säger hon.

– Jag är en ganska rak och tydlig dam. Sedan är det klart att man måste göra vissa kompromisser, men jag tycker att vi har fått till en väldigt bra balans.

Prioriterar sina outfits

En viktig del i hennes uttryck är kläderna och Gina Dirawi har blivit hyllad för sin stil.

– När jag var liten och tittade på tv så brydde jag mig väldigt mycket om vad folk hade på sig. För att jag älskar kläder. Det är en passion. För mig är det också ett sätt att få äga mig själv.

– Jag skulle enkelt kunna sätta på mig något gulligt och se söt ut och inte få en enda dålig kommentar för att jag sticker ut. Men det går inte i linje med min personlighet. Jag gillar extravaganta saker, säger hon.

Programledaren lägger ner mycket tid och energi på att det ska bli rätt.

– Det är nästan att jag lägger mer tid på kläder än på mitt manus och vad jag ska säga, för det är så viktigt i ett berättande.

– Vi har utgått från en idé jag hade hur den här galan skulle se ut och kännas. Sedan har jag och min kostymör Hanna Kisch skapat tre olika outfits som jag tror kommer vara väldigt roliga att se på. De är små konstverk i sig. Jag gillar att gå all-in.

”Mina kläder är inte gratis”

Men smakar det så kostar det.

– Det är klart att det blir dyrt. Kläderna är väldigt exklusiva för att de är gjorda bara för detta tillfälle. Jag kan inte avslöja exakt vad de kostar. Det har jag heller ingen koll på. Men mina kläder är inte gratis om man säger så.

Branschfester som Kristallengalan och Grammis har ett rykte om sig att ha en kräsen och svår publik. Men det är inget som skrämmer Gina Dirawi.

– Jag har gjort Grammisgalan två gånger men det funkade skitbra för vi hade ett manus som stämde överens med mottagaren. Bara man är ärlig och klar med vilka man talar till så kommer det att gå bra. Jag känner mig trygg i tonen som vi har.

Vad är det värsta som kan hända under Kristallengalen?

– Det finns inget värsta. Det som ska hända, ska hända. Jag tar det som det kommer. Varför tänka det värsta och lägga ut dålig energi i universum? Jag kommer bara köra min grej, hoppas att alla kommer må bra och ha det trevligt själv. Det är mitt fokus.

Totalt ska 20 priser delas ut under kvällen. 15 vinnare utses av en jury, tre av tv-publiken under kvällen, ett hederspris som utses av Kristallens styrelse samt vinnarjuryns specialpris som utses av vinnarjuryn.

Kristallen direktsänds från Cirkus i Stockholm fredagen den 31 augusti 20.00 i TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM