”Shaw i bättre form än Ibrahimovic”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Luke Shaw, 22, har blivit hånad för sin tunga kropp och placerad i frysboxen av tränaren José Mourinho.

Då kommer ett uttalande som lär sticka i ögonen på Zlatan Ibrahimovic, 36.

”Shaw hamnar mycket högre än Zlatan och Paul Pogba när det gäller allmän kondition”, säger en källa på Carrington enligt The Sun.

Zlatan Ibrahimovic, 36, har länge hyllats för sin fysik och fortsatte att överraska när han blott sju månader efter korsbandsskadan gjorde comeback mot Newcastle.

– En ny dag, men samma kvalité. Jag är inte orolig. Lejon återhämtar sig inte på samma sätt som människor, sa han efter comebackmatchen den 18 november.

Då kommer The Sun med en rubrik som lär få svensken att rynka pannan.

”Må vara starkast”

”Exklusivt: Luke Shaw en av spelarna i bäst kondition – slår Pogba och Ibrahimovic”, basunerar tabloiden ut och hänvisar till fystester på Manchester Uniteds träningsanläggning Carrington.

Foto: AFP
Shaw tittar på när Ashley Young skjuter på träningsanläggningen.

Tidningen uppger sig ha pratat med en källa på anläggningen och skriver att Shaw har ”förvandlat sig själv till spelaren i bäst kondition i United”.

Något som lär förvåna en del eftersom vänsterbacken har blivit hånad för sin tunga kropp och länge varit placerad i José Mourinhos frysbox. Men enligt The Sun har han alltså bäst värden i testerna tillsammans med Antonio Valencia.

”Luke och Antonio är bäst när det handlar om uthållighet. Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba må vara starkast när det gäller kroppsstorlek och kraft, men Luke hamnar mycket högre när det gäller allmän kondition”, säger källan.

Shaw har bara gjort två inhopp i ligacupen under säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.