Ryskan i blåsväder - för handskakningar

avFredrik Jönsson

Foto: Kin Cheung / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Två handskakningar har skapat starka reaktioner.

Huvudpersonen Julia Putintseva svarade med att visa långfingret.

– Det blev dramatiskt, säger Belinda Bencic till Blick.

Julia Putintseva fick lämna Australian Open i den andra rundan efter förlust mot Belinda Bencic med 5–7, 6–4, 2–6. Men ryskan hann skapa en del rubriker på två matcher.

I den första omgången vann hon mot Barbora Strycova, Tjeckien. De tog sedvanligt i hand efter matchbollen, men sedan blev det tjafs. Tjeckiskan slog ut med armarna och såg irriterad ut.

”Lugna dig”

Den händelsen skapade skriverier. Strycova gillade inte Putintsevas beteende:

– Jag tycker om att hälsa normalt, men hon kramade verkligen min hand hårt. Jag sa till henne ”varför gjorde du så?”, hon svarade ”du kramade min hand”. Jag svarade ”nej, jag hälsade normalt. Lugna dig”, säger Strycova till news.com.au.

Efter förlusten mot Bencic var Putintseva förbannad. Det visade hon på flera sätt.

Putintseva hälsade knappt på Bencic efter matchen och sedan tittade inte ryskan på domaren när det tog i hand. När Putintseva gick av planen viftade hon med pekfingret mot publiken, hon menade att hon inte var nöjd med publikens beteende.

”Det blev dramatiskt”

När ryskan hade gått av planen visade hon långfingret mot publiken. Det beteendet har gjort att hon har fått ta emot mycket kritik i sociala medier.

– Det var väldigt känslomässigt. Det var många schweizare där för min skull och de hördes mycket. Det blev dramatiskt, säger Bencic till Blick.

Det är inte första gången Putintsevas handskakningar uppmärksammas medialt.

I en förlustmatch 2016 vägrade en domare att hälsa på ryskan efter för mycket klagomål under matchens gång. Efter en förlust mot Magda Linette i Charleston vägrade hon titta på henne när de skulle skaka hand.

ARTIKELN HANDLAR OM