Kritiserad rektor lämnar skolan

avJonna Claesson, TT

NYHETER

Rektorn på den skolan där en fjortonårig flicka våldtogs och mobbades lämnar sin tjänst. Det skriver Lunds kommun i ett pressmeddelande på sin hemsida.

De två pojkarna som våldtagit en 14-årig flicka fick gå kvar på skolan i Lund, istället flyttade man på flickan. I tisdags ändrades det beslutet och man valde i stället att flytta på pojkarna.

Skolan i Lund har fått kritik för hur man hanterat det här fallet och nu väljer skolans rektor att lämna sin tjänst. Det skriver Lunds kommun i ett pressmeddelande på sin hemsida, något som Sydsvenskan var först med att rapportera.

– Det är inte vi inom politiken som har fört den dialogen men det som har hänt är oacceptabelt. V står bakom rektorns bedömning när han väljer att lämna sin tjänst, säger Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande.

Skolan skriver att händelserna som inträffat kring flickan tas på största allvar och är något som kommer att diskuteras under lång tid framöver inom olika delar av kommunen.

– Vi anses av andra kommuner vara duktiga på noll tolerans mot både hot, våld och kränkningar. Det har brustit nu och måste få konsekvenser framöver. Vår värdegrund får inte bara bli vackra ord i ett dokument utan måste genomsyra vårt arbete varje dag, säger Anders Almgren och fortsätter:

– Å Lunds kommuns vägnar ber vi om ursäkt till flickan och hennes familj.