”Chockad och frustrerad”

avMalin Wahlberg

ÅRE. Lindsey Vonn är fortsatt på jakt efter Ingemar Stenmarks segerrekord.

Men efter första träningsåket i Åre var stjärnan inte nöjd.

– Jag var lite chockad och frustrerad ärligt talat, säger hon.

Gårdagens störtloppsträning inför världscupfinalen i Åre ställdes in på grund av vädret. Men på tisdagen fick åkarna testa backen som inte använts i tävlingssammanhang sedan VM i Åre 2007. 

Lindsey Vonn var först ut och stjärnan var uppenbart missnöjd när hon kom i mål. Vonn skakade på huvudet och såg irriterad ut i målfållan.

Foto: Jeff McIntosh / AP TT NYHETSBYR N

– Det var lite svajigt. Det var svårt att åka som nummer ett. Jag visste inte att terrängen skulle vara som den var, säger Vonn och fortsätter: 

– Jag fick inte den informationen jag behövde så jag hade inte rätt linje där så jag var lite frustrerad och chockad ärligt talat. Men nu vet jag var de problematiska områdena är och vad jag ska göra. Förhoppningsvis får vi ett nytt träningsåk i morgon.

Behöver slå Ingemar

Vonn trivs ändå Åre där VM ska avgöras nästa år. 

– Överlag är det kul att vara tillbaka och åka här igen för första gången sedan 2007. Det är en fördel för mig att jag har åkt den här banan. Men snön var lite svår i dag, säger hon.

Den amerikanska stjärnan är på jakt efter Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar och står nu på 80. Hon tänker inte ge sig förrän hon har slagit svensken.

– Min plan är att åka tills jag kan nå det, men efter det vet jag inte. Det beror på hur mitt knä känns.

Varför är det så viktigt för dig att slå det?

– Ingemar kommer alltid vara en legend i skidåkning och hans rekord har funnits där så länge. Jag trodde aldrig någonsin att det var möjligt att slå det och nu när jag är så nära så behöver jag det för mig själv. Att kunna säga att jag slog det efter att ha pratat om det så länge. Det betyder bara så mycket för mig. 

ARTIKELN HANDLAR OM