Hammarby nollat av Kalmar

”Klart det är jävligt jävligt trist om vi inte får spela Europa”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Hammarby blev nollat av Kalmar hemma på Tele 2 Arena.

Jiloan Hamad var besviken på lagets prestation och domsluten - han anser att Bajen borde ha fått straff.

– Det är vår prestation i grunden som gör att vi inte vinner. Man blir väldigt frustrerad. Jag tycker nivån på domarna sett till hela året inte har varit sådär jättebra, säger Hamad.

Publiken bjöds inte på något skönspel eller några mål på Tele 2 Arena under söndagen då Hammarby ställdes mot Kalmar.

Kvällens största jubel på arenan uppstod istället när ikonen Kennedy Bakircioglü byttes in i den 64:e minuten.

”Ibland får man göra det”

Hammarby stod för det mesta av bollinnehavet och tryckte på för ett segermål i slutet. Men hemmalaget hade svårt att skapa något mot ett lågt stående Kalmar.

– Vår ambition var att spela 3-4-3. Det blev mer en fembackslinje, vi hade problem att komma ur Hammarbys återerövring. Det blev en match som snarare hamnade om att säkra något än vinna något. Vi vill så klart inte så ut så i 30 omgångar, men ibland får man göra det, säger Kalmar-tränaren Henrik Rydström på presskonferensen.

Närmast att spräcka målnollan var Jiloan Hamad som fick ett jätteläge med dryga halvtimmen kvar. Efter att ha blivit serverad av Simon Sandberg sköt Hamad från nära avstånd, men skottet gick över.

– Det är tråkigt, det känns som en förlust. Tråkig match. Vi försöker men skapar inte så mycket chanser. Jag har någon där jag skjuter över. Tungt, vi hade inte räknat med att ta en poäng bara, säger Hamad.

Borde du ha gjort mål?

– Ja, det tycker jag. Jag borde i alla fall fått den på mål.

Omdiskuterad straffsituation

Efter matchen var flera Hammarbyspelare framme och diskuterade med domaren. De hade synpunkter på en situation i straffområdet där ett inlägg tog på Viktor Agardius arm.

Enligt Hamad var det solklar straff.

– Jag brukar inte prata med domaren efter slutsignalen för det brukar inte vara lönt. Någon gång har jag gått ut i media, det har hänt. Man blir väldigt frustrerad. Jag tycker nivån på domarna sett till hela året inte har varit sådär jättebra. Man måste vara ärlig. Jag tror de själva känner det, jag tror de själva vet om det. Men vad ska man säga? Man vill inte säga att det står och faller på domaren, säger Hamad och fortsätter:

– Jag sa det efteråt om tilläggstiden. Det görs fem byten, de försöker maska i varje situation, varje inkast - allt tar sån jävla lång tid. Sen hittar man tre minuter bara. Det tycker jag är dåligt, sen tycker jag straffen är solklar. ”Niko” slår ett inlägg, motståndaren vet att ett inlägg kommer att komma och så har han armarna utanför sin kropp. Då spelar det ingen roll! Då pratar domaren om avståndet mellan ”Niko” och spelaren. Men det spelar ingen roll. Det är mer om bollen tar på någon annan och kommer på din hand så förstår jag det, men här är det självklart. Det är en solklar straff, det är bara så. Då sa jag att det är skitdåligt.

Hammarby-mittfältaren tycker att det är för många oklarheter kring handsregeln.

– Jag tror inte att domarna själva vet, om jag ska vara ärlig, säger Hamad och skrattar.

– Det är ingen svår regel, men den har blivit det för att den är så otydlig. Men jag tycker det ska vara mer konkret. Om den inte tar på hans hand, kommer den då kanske till någon annan - blir det ett farligt läge? Armen i dag är inte i en normal position, den går inte att snacka bort. Det är en liten flummig regel, man får olika förklaringar från olika domare. Vi hade lätt kunnat få en straff från en annan domare.

Men Hamad betonar att han vill inte skylla på domaren.

– Jag vill ändå inte att det ska bli att jag skyller på domaren. Det är vår prestation i grunden som gör att vi inte vinner, säger mittfältaren.

Men du är besviken på er prestation och domarna?

– Hade vi fått straff så hade det varit fine, men vi kan inte förlitas på det. Det är vår prestation i grunden som gör att vi inte vinner matchen. 

– Jag tycker inte nivån har varit bra. Det tror jag många håller med mig om. Efter varje match är inte folk nöjda med domarna, sen är domarna i en position som är väldigt otacksam.

En poäng för Bajen innebär att BK Häcken tog in två poäng i kampen om Europa-plats. Malmö FF har också möjlighet att komma upp på samma poäng.

– Hade vi kommit bakifrån och kommit upp på de poängen vi kommer att sluta på så tror jag alla hade tyckt det hade varit fantastiskt. Men nu var vi ledningen i 17 omgångar, och ligger tvåa och trea. Då kommer det kännas bittert om vi inte hamnar det, säger Stefan Billborn.

– Vi känner fortfarande att vi har mycket utveckling i laget, vi känner att vi kan bli bättre. Jag kan bara få laget att bli bättre, det är det jag jobbar för. Det är klart det är jävligt jävligt trist om vi inte får spela Europa, men vi ska spela tre matcher till. 

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.