Man hittad svårt skadad – dog på sjukhus

avNiklas Svahn

Foto: Christian Vargahed

En man i 25-årsåldern har hittats svårt skadad i Kumla. Han avled senare på sjukhus.

Polisen misstänker att han ramlat eller hoppat frivilligt från en balkong fem våningar upp.

– Nu är det ett ganska stort antal utredare som arbetar med det här, säger Stefan Wickberg, pressinformatör på Örebropolisen.

En man i 25-årsåldern hittades svårt skadad utomhus i centrala Kumla. Det var vid 11.24 i dag som polisen fick larm efter att en ambulans åkt till adressen och tagit hand om mannen.

Omständigheterna gjorde att ambulanspersonalen underrättade polisen.

Dog på sjukhus

– Mannen förs med ambulans till Örebro sjukhus där han kort därefter avlider, säger Stefan Wickberg, pressinformatör på Örebropolisen.

I samband med händelsen fanns det en rad frågetecken till att mannen var svårt skadad. Därför tog man beslut om att inleda förundersökning om vållande till annans död. Rubriceringen står kvar trots att polisen nu konstaterat att mannen fallit från en balkong fem våningar upp.

– Ramlat eller hoppat frivilligt, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

”Har hört många”

Hon säger att till ”99,9 procent” pekar det på att det rör sig om ett tragiskt självmordsfall.

– Vi kommer snart att lämna, tekniker är nästan klara. Vi har hört många och det pekar åt det vi sa, att han hoppat frivilligt.

Ett stort antal utredare arbetade med att säkerställa vad som hänt och rättsläkare kommer nu att undersöka kroppen. Brottsmisstankarna fanns vid 16-tiden fortfarande kvar men polisen tror inte att något brott begåtts.