Legendaren: "Det är bara oförskämt"

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Niki Lauda om Verstappens obscena gest

I går retade han gallfeber på Sebastian Vettel i GP-racet i Mexiko.

Nu totalsågas Max Verstappen av formel 1-legendaren Niki Lauda.

– Jag vet inte var den arrogansen kommer ifrån, säger österrikaren enligt Viasat Sport.

Foto: AP
Niki Lauda.

Det hettade till ordentligt när säsongens tredje sista GP-tävling i formel 1 avgjordes i går. På det näst sista varvet körde nederländaren Max Verstappen av banan för att kort därpå gena sig före tysken Sebastian Vettel ett par kurvor senare.

Något som fick Ferrari-föraren att reagera kraftigt. Vettel hördes på kommunikationsradion kritisera Verstappen och bad i samband med detta tävlingschefen Charlie Whiting att "dra åt helvete".

"Kör för aggressivt"

Verstappen körde in som trea men blev bestraffad med fem sekunders tidstillägg och hamnade på grund av det på fjärde plats. Detta gynnade dock inte Vettel som blev kvar på en femteplats eftersom även han straffades efter en förseelse med australiern Daniel Ricciardo i loppets slutskede.

Efter loppet var en något ångerfull Vettel som kommenterade det han sagt i radion.

– Det var helt klart inte rätt sak att säga, men både känslor och adrenalin rann över. Men av respekt så gick jag direkt till honom och bad om ursäkt, sa Vettel efter loppet.

En som dock ställer sig bakom tysken är Mercedes hedersordförande Niki Lauda som inte är nådig i sin kritk mot Verstappen.

– Nico var före när Verstappen körde honom av banan. Det kunde ha kostat Nico mästerskapet och är inte acceptabelt. Det var Verstappens fel. Han kör för aggressivt och förr eller senare måste han inse det, säger Lauda som understryker att det var rätt beslut att bestraffa Verstappen.

"Måste lugna ned sig"

Han uppmanar även nederländarens stall Red Bull Racing att sätta sig ner och tala med förararen.

– Verstappen skulle utvecklas betydligt bättre om han inte körde så aggressivt. Han har otrolig talang men förstör allt med sina dumma beslut. Han förstår det inte själv. Han tror att han gör allting rätt, men han måste lugna ner sig.

Efter målgången pekade Sebastian Vettel mot Red Bull-bilen för att visa sitt missnöje varpå Verstappen svarade med en obscen gest.

– Det är bara oförskämt. Jag vet inte var den arrogansen kommer ifrån. Jag förstår inte, säger Lauda.

Loppet vanns av brittiske Mercedes-föraren Lewis Hamilton. För svensk del körde Marcus Ericsson in på elfte plats för Sauber och var med det bara en placering från att ta säsongens första poäng.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM