"Hon förtjänar en guldmedalj"

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Sjöström enkelt vidare – och hyllar konkurrenten

Sarah Sjöström ser gärna att konkurrenten Cate Campbell tar guld på 100 meter frisim.
Foto: All over press och Getty Images
Sarah Sjöström ser gärna att konkurrenten Cate Campbell tar guld på 100 meter frisim.

RIO DE JANEIRO. Sarah Sjöström har redan vunnit guld och silver på OS.

På 100 meter frisim unnar hon en av de värsta konkurrenterna, australiensiskan Cate Campbell, att lyckas.

– Hoppas verkligen att hon tar sin guldmedalj, säger Sjöström.

Det gick att ladda om igen.

Natten till i onsdags vann Sarah Sjöström silver på den plågsamma distansen 200 meter frisim. Medaljen markerade slutet på hennes första halvlek av OS, en uppdelning hon gjort för att slippa att samtidigt tänka på alla sju sträckor hon ska simma i Rio.

Andra halvan började med dagens försök på hundra meter frisim. Sarah Sjöström simmade med en tom bana bredvid sig eftersom Michelle Coleman avstod för att satsa på lagkappen i 4 x 200 meter. Och Sarah gjorde det bra på nytt.

Inga större förhoppningar

Med tiden 53,37 vann Sarah sitt heat och var tredje snabbast totalt. Men att fråga hur kraftprovet kändes var i det närmaste onödigt.

– Jag känner inte efter så mycket. Men det var bra. Hundra frisim är en ganska tuff distans för mig. Det har inte gått så jättebra för mig den här säsongen så jag har inte så jättestora förväntningar och förhoppningar. Jag bara hoppas att jag kan få till ett riktigt bra lopp tekniskt när det gäller, säger hon.

Märker du av gårdagen?

– Ja, det gör man. Speciellt på sprintdistanser så känner man när man är sliten, när man ska få ut den riktigt snabba farten man har på hundra frisim. De andra tjejerna som simmar hundra och femtio fritt har vilat i flera dagar.

Campbell imponerade

Sarah har tredje snabbaste årsbästat på distansen, 52,78, vilket är sju tiondelar långsammare än Cate Campbell. Australiensiskan imponerade också i försöken då hon avstannande simmade in på just 52,78.

Sjöström kunde kanske ha känt sig hotad av Cates framfart, men i stället stöttar hon sin konkurrent.

– Hon har simmat på världsrekord i år redan. Hon är en riktigt tuff tjej. Hon förtjänar verkligen en guldmedalj på hundra frisim. Hon hade också ett kämpigt OS i London, säger Sarah Sjöström.

Publicerad: