Kan stängas av – för halvtidsnacket

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Blev uppvisad på läktaren – coachade ändå

1 av 3 | Foto: C MORE
Peter Swärdh var rasande på domaren efter en utebliven straff mot Örebro.

Uppvisad på läktaren i första halvlek.

Ändå skötte Peter Swärdh halvtidssnacket för Kalmar FF och riskerar nu att stängas av.

– Om det är lite grövre kan tränare dömas till avstängning, säger chefsjuristen Anders Hübinette till Fotbollskanalen.

Kalmar FF lyckades i går vända 1–2-underläge till seger med 3–2 hemma mot Örebro.

Ett av gårdagens stora samtalsämnen efteråt var dock hemmatränaren Peter Swärdh.

I samband med en utebliven straff i den första halvlek fick Swärdh ett utbrott på domaren Martin Strömbergsson och visades upp på läktaren.

– Vi har haft en stor otur med straffar tidigare och den här var solklar och det är klart att man blev arg när vi inte fick den. Publiken reagerade och helt plötsligt kändes det som om vi mötte Hammarby borta, sa anfallaren Marcus Antonsson.

”Får inte kontakta laget”

Men trots att Swärdh visades upp på läktaren visar tv-bilder inifrån Kalmar FF:s omklädningsrum i paus att Swärdh befann sig in i omklädningsrummet och hade hand om halvtidssnacket. Något som inte är tillåtet.

– Avvisad person får under resterande delen av matchen inte instruera eller ha annan kontakt med sitt lag. Det är vad som står i regelboken, utan att jag vill uttala mig om det här specifika fallet då jag inte känner till det ännu, säger svenska fotbollförbundets chefsjurist Anders Hübinette till Fotbollskanalen.

Riskerar längre avstängning

Nu riskerar Peter Swärdh att stängas av fler än den match han automatiskt missar på grund av att han avvisades från planen.

– Tränare brukar dömas till böter när det gäller lindrigare förseelser. Men om det är lite grövre kan de också dömas till avstängning, utöver den automatiska match som man får ändå om man är avvisad, säger Hübinette.

Publicerad: