Djurgården vände – på åtta sekunder

avAnna Lindbäck

HOCKEY

KARLSTAD. Finalsortin från JVM hade knappt hunnit lägga sig.

Men nu fick Marcus Davidsson agera matchhjälte när han satte avgörandet mot Färjestad.

– Det var viktigt för självförtroendet, säger stortalangen efter 2-3-segern.

För en dryg vecka sedan förlorade han JVM-finalen mot Kanada. Men nu har den värsta besvikelsen lagt sig - och Marcus Davidsson kan känna att han vunnit ett JVM-silver. Hans återkomst i SHL slutade med att han spelade en avgörande matchhjälteroll. Mot Färjestad kan man verkligen säga att Djurgården fick retroaktiv utdelning. Gästerna hade det mesta av det offensiva spelet i matchen - men Lars Haugen storspelade och bjöd på svettiga räddningar. Hemmalaget fick dock en drömstart på matchen när Alexander Johansson stötte in 1-0 efter en och en halv minut, i spel fem mot fyra. 

Utrustningen försvann

Men i mitten av tredje perioden kom scenförändringen. Niclas Bergfors svarade för 2-2-kvitteringen och jublet hann knapp lägga sig innan Marcus Davidsson, åtta sekunder senare, krutade in 2-3.

– Det känns grymt kul att vara tillbaka i laget och i SHL. Det var strul med att få tillbaka utrustningen då den försvann i samband med flyget hem och så har jag varit lite jetlaggad. Men inför matchen mot Färjestad fick jag sova bra så jag kände mig bra förberedd, säger Marcus Davidsson.

Och det går det inte att säga emot. Han spelade en nyckelroll i Djurgårdens smått makalösa vändning när han skickade in segermålet som betydde tre poäng.

– Det var jättekul att få den starten på återkomsten i SHL igen. Det var viktigt för självförtroendet så klart, säger Davidsson. 

Hyllade domarduon

Har sortin från JVM-finalen lagt sig?

– Ja, det tycker jag. Det är inte alla som har tagit ett JVM-silver, säger Davidsson med ett brett leende. 

Djurgårdens tränare Robert Ohlsson inledde presskonferensen med att göra något så ovanligt som att hylla domarduon.

– Jag ska göra så ovanligt som att hylla domarna Tobias Björk och Mikael Nord. Vi har tidigare gått ut och sagt att vi blivit hårt dömda av domarkåren. Men trots att vi har sagt att statistiken mot oss varit tuff så vill jag berömma domarinsatsen i dag.