Kvinnor försvunna efter stormen

NYHETER

En av dem hittades död på eftermiddagen

Polisen i Skåne, Blekinge och Småland sökte med stora styrkor efter tre försvunna kvinnor under måndagen.

En av dem hittades på eftermiddagen död bara några kilometer från hemmet.

Under hela söndagen och måndagen pågick sökandet efter två äldre kvinnor i Blekinge och Småland som båda försvann från sina hem tidigt på söndagsförmiddagen.

Den ena kvinnan försvann i trakten av Agunnaryd i Ljungby kommun, den andra utanför Olofström i västra Blekinge. Båda områdena var efter stormen mycket svårtillgängliga med bland annat stormfällda träd som gjorde vägarna i princip oframkomliga och sökandet mycket svårt.

Polisen kunde på grund det fortsatt dåliga vädret på måndagen, med mycket dålig sikt, inte använda sig av helikopter under spaningarna. I stället användes ett stort antal frivilliga, militärer, orienterare och hundpatruller i sökandet.

Vid tretiden på måndagseftermiddagen hittades den försvunna Blekingekvinnan död i skogen bara en kort sträcka från sitt hem.

– Vi misstänker inget brott, säger Erik Lundgren, länsvakthavande vid Blekingepolisen, till TT.

Den försvunna 72-åriga kvinnan i Agunnaryd hade ännu sent på måndagseftermiddagen inte kommit till rätta.

På måndagsmorgonen anmäldes även en skånsk kvinna i 55-årsåldern som försvunnen av anhöriga och hemtjänsten.

Kvinnan bor ensam i Hörja utanför Hässleholm. Polisen har under måndagen sökt i området med hundar som indikerade spår mot den översvämmade Rökeån i närheten.

Med räddningstjänstens båtar påbörjades sökandet efter kvinnan i ån men även där var sökandet vid femtiden på eftermiddagen fortfarande resultatlöst.

Läs mer:

TT