Detroit visade mästarklass

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Tre mål på fyra skott av Brett Hull i natt

Regerande mästarna Detroit slog Ottawa på hemmaplan med 6-2 i nattens NHL.

Brett Hull var matchens spelare med tre mål och en assist.

Hull behövde bara fyra skott för sina tre mål.

raket-rookie Henrik Zetterberg fortsätter att göra poäng. I natt blev det ett mål och ett assist när Detroit slog Ottawa.
Foto: reuters
raket-rookie Henrik Zetterberg fortsätter att göra poäng. I natt blev det ett mål och ett assist när Detroit slog Ottawa.

Även Detroits svenskar storspelade. Henrik Zetterberg gjorde ett mål och spelade fram till ytterligare ett. Dessutom satte Nicklas Lidström ett mål och Tomas Holmström noterades för en målgivande passning.

Hossa utmanar Näslund

Detroit var ruskigt effektivt framåt samtidigt som laget höll tätt bakåt. Det visade inte minst skottstatistiken som Detroit förlorade med 43-20.

Enda plåstret på Ottawas sår var att Marian Hossa gjorde sitt 42:a mål för säsongen och gick upp i delad skytteligeledning tillsammans med Markus Näslund.

Pittsburgh är inne på sin sämsta rad matcher på 18 år. Laget har inte vunnit under ordinarie tid på tolv matcher, i vilka det gjort 16 mål och släppt in hela 49. Senaste förlusten kom mot Florida som vann med 4-2.

Lite svenskt ljus i Pittsburgs mörker fanns i och med att Dick Tärnström gjorde ett mål och nyförvärvet Mathias Johansson spelade fram till det andra.

TT

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN