Emilia Leo: ”Betyder hur mycket som helst”

Foto: Maria Holmén / TR BILD
Emilia Leo med guldklockan efter segern på Solvalla.

avNils Larsson

TRAV

Emilia Leo, 26, vann årets upplaga av Travrondens Guldklocka.

I finalen satt hon dit Adiago Trot och vann därmed det prestigefyllda loppet för lärlingar.

– Jag är helt skakis, sa Emilia efter loppet i vinnarcirkeln.

Innan V86 drog igång på onsdagen så gjorde tolv kusktalanger upp i Travrondens Guldklocka. I två lopp fick lärlingarna först samla poäng för att sedan välja häst i finalen.

Emilia Leo valde att köra Marcus Lindgrens Adiago Trot vilket visade sig vara ett helt rätt val.

”Var ju snygg den där klockan”

Efter 500 meter så tryckte hon till ledaren Ebony Boko och tog över ledningen och första varvet gick på snabba 1.13,5. På utsidan satt Oskar J Andersson med Uppohoppa och det blev en sevärd duell mellan dessa under slutvarvet. Emilia och Adiago Trot svarade ärligt hela vägen och vann knappt men säkert före en tapper Uppohoppa.

– Jag är helt skakis, vilka fina hästar jag har fått kört idag. Han kändes jättestark hela vägen men båda stred och var jättebra. Jag hade fått ödsla lite mer krafter men jag hade bästa hästen idag. Det betyder hur mycket som helst, jag har inte fattat det än, det var så långt bort att det skulle hända. Jag såg en bild på klockan imorse och såg att den var ju snygg den där klockan, sa Emilia Leo i vinnarcirkeln.

Över 5 miljoner inkört i år

Emilia Leo har haft en fantastisk säsong och har kört in över 5 miljoner kronor. Bland annat tog hon en dubbelseger på V75 tidigare under året.

Segern i Travrondens Guldklocka var värd 100 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75